YÖRESEL LEZZETLER

YÖRESEL LEZZETLER

KADINLARI MESLEK SAHİBİ YAPTI

Kayseri´nin Kocasinan ilçesinde kadınlar, evlerinde yaptıkları yöresel yemekleri, belediye tarafından işletilen tesiste kent halkı ve şehir dışından gelen müşterilere sunuyor.

Kocasinan Belediyesinin kent merkezinde işlettiği 2´si restoran olmak üzere 5 tesiste, ev kadınları istihdam ediliyor.

Evlerinde yaptıkları Kayseri mantısı, tepsi ve yağ mantısı, içli köfte, katmer, gül baklavası, nevzine gibi lezzetleri tesiste müşterilerin beğenisine sunan kadınlar, bu sayede ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Tesiste istihdam edilen Hatice Candan (39), belediyenin açtığı meslek edindirme kursuna katılıp aşçılık sertifikası aldığını söyledi.

Bu sayede belediyenin "Kafe Sinan Hanımeli" adıyla işlettiği tesiste çalışmaya başladığını belirten Candan, "Ev ekonomisine katkıda bulunuyorum. İki çocuğum var, ikisi de okuyor. Çalışmamın onlara çok büyük katkısı oldu. Çocuklarımıza daha rahat bir hayat imkanı sunuyoruz." dedi.

Ev kadını Fatma Muratdağı da Kayseri´ye özgü yemekler yaptıklarını anlatarak, "Lezzetli, kaliteli ürünlerimiz var. Kursa katıldım, sertifika aldım ve burada çalışmaya başladım. Kadınlara güzel imkanlar sağlayan bir yer." diye konuştu.

KAYSERİLİLER MİSAFİRLERİNİ TESİSE GETİRİYOR

Tesis sorumlusu Çağlar Topal ise 25 ev kadınının tesislerde işe başladığını, bunlardan 5´inin belediyenin açtığı yemek kursunda sertifika aldığını dile getirdi.

Tesisteki yemeklere ilişkin olumlu dönüşler aldıklarını vurgulayan Topal, "Halkımız böyle bir tesis açıldığı için çok memnun. Kayseri lezzetlerini tadıyorlar. Buradaki lezzeti tadanlar, şehir dışından gelen misafirini burada ağırlıyor." dedi.

Müşterilerden Billur Temel de böyle bir yerin açılmasından memnuniyet duyduğunu, yemekleri lezzetli bulduğunu söyledi.

İstanbul´dan gelen misafirlerine, Kayseri mutfağının lezzetlerini burada tattırdığını belirten Temel, "Çeşit çeşit mantılar, say say bitmiyor. Gözlemeleri çok güzel. Kadınların emeğine sağlık. Ev kadını oldukları ve yemekleri evlerinde yaptıklarından hijyene önem veriyorlar. Kadınların çalışması, yemeklere kadın eli değmesi çok hoşumuza gidiyor." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ