YÖRTÜRK VAKFI´NA

YÖRTÜRK VAKFI´NA

KİTAP YAYIN İZNİ ÇIKTI?

Yörük - Türkmen Vakfı Yörtürk´ün Kayseri Şube Başkanı Ali Aydın bir basın açıklaması gerçekleştirerek Yörtürk Vakıf olarak Kültür Bakanlığı´na müracaat ederek kitap yayın izni aldıklarını duyurdu?

Yörük - Türkmen Vakfı Yörtürk´ün Kayseri Şube Başkanı Ali Aydın Kayseri Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında vakfın kuruluşundan bugüne kadar geçen 23 yıl içerisinde ülke ve şehirde birçok etkinlik düzenleyerek Türk kültürüne hizmet ettiklerini hatırlatarak başladığı sözlerinin devamında Türklerin Orta Asya´dan Anadolu´ya, Balkanlara, oradan da Avrupa´ya, üç kıtaya imparatorluklar kurmuş büyük bir millet olduğunu vurguladı?

Yörtürk Vakfı Başkanı Aydın sözlerinin devamında böylesine yüce bir milletin kültürüne hizmet edip atalarının örf, adet, gelenek ve göreneklerinin unutulmasına müsaade etmeden geleceğe nakletmenin görevleri olduğunun altını çizerek şunları kaydetti?"Bu amaçla YÖRTÜRK Vakfı Kayseri Şubesi adına Kültür Bakanlığına müracaat ederek kitap yayın izni aldık. Prof. Dr. Mehmet Doğanay ile birlikte gidip bizzat gördüğüm Niğde Üçkapılı Yaylası´ndaki Karahacılı Yörüklerinin yaşamlarından kendisi büyük bir özveri ve dikkatle derlediği ve yazdığı kitabını yayınladık. Bu kitaba sığmayan buradaki Yörüklerin yaşamını aynı adla ´Unutulmayanlar´ olarak ikinci kitap olarak derleyip basımını yaparak bu iki kitabın dağıtımına ücretsiz olarak başladık."

Aydın sözlerinin sonunda vakfın yöneticilerinden eğitimci-yazar Abdullah Ayata´nın Amerika´da yabancı dile çevrilen ve dünyanın büyük yayın kuruluşlarından Amazon yayınlarınca dünyaya tanıtılan ve satışına başlanan diğer kitaplarının da sırada olduğunu aktardı.

HABER : C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor