YRD. DOÇ. DR. EMEL ÜNSÜR

YRD. DOÇ. DR. EMEL ÜNSÜR

?OKULDA SAĞLIĞINI KORUMANIN İLK ADIMI ELİNİ YIKAMAYI ÖĞRENMEKTİR?

Okulların eğitime başlaması ve kış aylarının yaklaşması ile artan grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar aileleri tedirgin ediyor. Çocuklarınızın sağlıklı, verimli ve başarılı bir okul dönemi geçirebilmesi için diş, göz, işitme, fiziksel gelişim gibi genel sağlık kontrollerinin takibi de büyük önem taşıyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, soğuk havanın yol açtığı rahatsızlıklardan korunma ve sağlıklı bir okul dönemi için dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunurken? Okulda sağlığını korumanın ilk adımı elini yıkamayı öğrenmektir? değerlendirmesinde bulundu?
Okul dönemiyle birlikte çocukların kalabalık alanları kullanım oranları artıyor. Bu noktada çocukları hastalıklardan korumak ve okul devamlılığını sağlamak için birtakım önlemler alınması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, ?İlk olarak çocuğumuza el yıkamayı öğretmemiz gerekiyor. Özellikle tuvaletten sonra ellerin gerektiği gibi yıkanmaması, okulda çocuklar arasında yapılan silgi ve kalem gibi eşyaların alışverişinde bile mikrop transferine neden oluyor. Dolayısıyla düzenli el yıkama alışkanlığının edinilmesi, enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde oldukça basit bir yöntem? değerlendirmesinde bulunarak çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı kazandırmamız gerektiğini kaydetti?
Enfeksiyonlardan korunmak için çocukların hasta kişilerden uzak tutulması gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, alınabilecek önlemler konusunda şunları sıraladı? ?Hasta ile temas edildiyse, sonrasında eller mutlaka yıkanmalı. Grip enfeksiyonu kapılmışsa, çocuk evde istirahat etmeli, hastalık tamamen geçene kadar okula gönderilmemeli, bol sıvı verilmeli ve özellikle kronik hastalığı olan çocuklarda grip aşısı yaptırılmalı.?
Çocukların gelişimini ve derslerindeki başarılarını etkileyen diğer iki önemli faktör; dengeli beslenme ve düzenli uyku alışkanlığı. Bu alışkanlıklar, hem sağlıklı büyüme ve gelişme hem de okulda dikkat ve konsantrasyonu sağlama açısından çok büyük önem taşıyor. Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, okul döneminde uyku ve beslenme şekilleriyle ilgili de bilgi veriyor: ?Genel hayatımızda ve okul döneminde dengeli beslenme, özellikle sabah kahvaltısı çocukların güne enerjik başlamasına yardımcı oluyor. Ayrıca çocuklarımızın beslenme çantalarına koyacağımız besinlerin de vitamin ve mineral yönünden zengin olmasına dikkat edilmeli.?
Düzenli uyku faktörünün de okulda başarı ve verimliğe katkı sağladığının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür ?Çocukların yatma saatinin 21.00-22.00´yi geçmemesini ve en az 9 saatlik uyku almalarını öneriyor. Bu kriterler ve okul başlama saati göz önünde bulundurularak yapılacak olan ev ödevleri, yemek, oyun ve aktivasyon saatlerinin planlanması düzenli uyku alışkanlığı kazanma sürecini kolaylaştırabiliyor? diyerek sözlerini noktaladı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı