YSK TAKVİMİ AÇIKLADI. İSTİFALAR TAMAM

YSK TAKVİMİ AÇIKLADI. İSTİFALAR TAMAM

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİ 21 MAYIS´TA VERİLECEK

BAŞKANLAR GİTTİ

24 Haziran seçimlerinde aday olmak için dört siyasi partinin il başkanı istifa etti. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP il başkanları genel merkezlerin talimatı ile görevinden ayrıldı. Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş da İYİ Parti´den aday olmak için istifa etti. Erü Rektör Yardıcısı Kara Mehmet Yıldız görevinden istifa etti. Öte yandan çok sayıda kamu çalışanı da görevlerinden ayrıldı.

ÖZDEN GİTTİ, HASYÜNCÜ VEKİL

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´in istifa talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan´a ileten Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, ?istifa et´ dedi. AK Parti İl başkanlığına seçim sürecinde Fatih Hasyüncü vekalet edecek. AK Parti´den çok sayıda isim adaylık için istifa etti. İstifa eden isimler arasında Melikgazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Ergüneş de var.

TOK GÖREVE RESMEN BAŞLADI

Önceki gün MHP Lideri Bahçeli ile görüşen Baki Ersoy, istifası kesinleşen ilk il başkanı olmuştu. Ersoy dün görevi, yardımcısı Serkan Tok´a devretti. MHP´de de çok sayıda isim dünden itibaren başvuru yapmaya başladı. Yıllarını ülkücü harekete hizmete adamış isimlerden biri olan Gazeteci Rıfat Açıkgöz de adaylık başvurusu yapacak.

ATAŞ DA İSTİFA ETTİ

İyi Parti´de il Başkanı Hüseyin Tekin´in istifası önceki gün kesinleşmişti. Tekin´in yerine şimdilik İsmail Tanrıöven vekalet edecek. Bu arada İYİ Parti´nin önemli isimlerinden biri olan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş da  istifa kararını son dakikada duyurdu. Ataş´ın istifasını Genel Başkan Meral Akşener´in istediği ileri sürülüyor.

İKİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI GİTTİ

İl Başkanı Ümit Özer bugün Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nu karşılamaya hazırlanırken Kocasinan İlçe Başkanı Mazhar Oğuz Özsoy´dan sonra Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan da istifasını açıkladı.

ARIKAN DA İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan da istifa eden il başkanları kervanına katıldı. Arıkan´dan boşalan il başkanlığına  Nuri Ürküntaş vekalet edecek.

24 Haziran seçimleri ile ilgili olarak YSK´nın aldığı karar çerçevesinde çok sayıda isim istifa kararı aldı. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi il başkanları ile CHP´nin iki merkez ilçe başkanı istifa eden siyasiler arasında. Sürpriz istifa haberi ise son dakikada Pınarbaşı İlçesinden geldi. Belediye Başkanı Dursun Ataş İYİ Parti´den aday olmak için istifa etti.

AK Parti´den Hüseyin Cahit Özden adaylık görüşmesinde bulunmak ve il başkanları toplantısına katılmak üzere önceki gün Ankara´ya gitmişti. Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile görüşen Hüseyin Cahit Özden´e akşam saatlerinde  ?istifa et´ talimatı iletildi. Özden´den boşalan il başkanlığına ise, Siyasi İşler Başkanı olarak görev yapan Fatih Hasyüncü vekalet edecek.

Bu arada Kayseri Eski Valisi olan Burdur Valisi Şerif Yılmaz´da istifa ederek AK Parti´den Manisa milletvekili aday adayı oldu.

Son iki genel seçimde milletvekili aday listesinde yer alan ve canla-başla çalışan Sağlık Bakanlığı daire başkanlarından Avşar Aslan görevini bıraktı. Aslan´ın istifa eden önce partinin etkili isimleri ile görüşme yaptığı öğrenildi. Öte yandan AK Parti TBMM Grup Müdürlüğü yapan ve 7 Haziran seçimlerinde 6. sıradan aday olan Halil Ergen´de Kayseri-Ankara listesinde yer bulmak için görevini bıraktı.

AK Parti´den adaylık için partide uzun süre önemli hizmetlerde bulunan Melikgazi ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi işadamı Zekeriya Ergüneş de istifa etti. Ergüneş geçtiğimiz yıllarda partinin il başkan adayları arkasında yer almıştı.

Öte yandan Kayserililerin yakından tanıdığı bir isim olan uzun süredir Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ve Saatçiler Odası başkanlığı yapan Mustafa Alan´da Saatçiler Odası başkanlığından ayrıldı.

Yaklaşık üç yıldır Kayseri´de Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü görevini yürüten yazar, araştırmacı hemşerimiz Mehmet Habil Tecimen´de istifa ederek adaylık başvurusunu yaptı.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti listesinden milletvekili seçilen, ancak 1 kasım seçimlerinde listeye giremeyen Doç. Dr.Havva Talay Çalış da çalıştığı Eğitim Araştırma Hastanesine istifa dilekçesini verdi.

Öte yandan, Kayseri´nin tanınmış işadamlarından olan Develili hemşerimiz Mustafa Aksu´da AK Parti´den adaylık için başvurusunu yaptı. Aksu uzun süre AK Parti Ankara il başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş ve son seçimlerde Kayseri´den milletvekili aday adayı olmuştu.Aksu, Develi,Yahyalı ve köylerinde  etkin çalışmaları ile takdir toplayan bir isim?

Uzun süre MHP İl Başkanlığı yapan Baki Ersoy istifası kabul edilen ilk il başkanıydı. Önceki gün Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Baki Ersoy dün parti il binasında düzenlediği basın toplantısı ile istifa kararını resmen açıkladı ve görevini yardımcısı, Kocasinan eski ilçe Başkanı Serkan Tok´a devretti. Kocasinan Belediye Meclis Üyesi İsa Ferah da MHP´den aday olmak için istifa etti.

MHP´de başvurular 26 Nisan´da başlayıp 3 Mayıs´ta son bulacak. Öte yandan yaklaşık 50 yıldır milliyetçi ve ülkücü hareketin içinde bulunan ve Kayseri kamuoyunda  ?albay´ olarak bilinen Meydan Gazetesi Sahibi Rıfat Açıkgöz´ün de adaylık başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

MHP eski Kadın Kolları Başkanı iken 18 Mart kongresinde MYK üyeliğine seçilen Serap Şule Kalın da aday adaylığı başvurusunu yaptığını resmen açıkladı. Ülkü ocakları mevcut ve eski başkanları da aday adaylığı yapacaklarını önceki gün ilan etmişlerdi. MHP´de aday adayı sayısının 50´yi bulması bekleniyor.

İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin´in görevini bırakması talimatı da önceki gün verilmişti. Tekin´in boşalttığı il başkanlığına şimdilik İsmail Tanrıöven vekalet ederken bu partide beklenen istifa haberi Pınarbaşı ilçesinden geldi. İki dönemdir Pınarbaşı´nda başarılı bir belediye başkanlığı yapan Dursun Ataş son dakikada istifa etti. Pınarbaşı´nda kaymakamlığın çağrısı üzerine bir hafta içerisinde belediye başkanlığı seçimi yapılacak.

CHP´de ise iki merkez ilçe başkanı görevini bıraktı. Önceki gün istifa kararı alan Kocasinan İlçe Başkanı Mazhar Oğuz Özsoy partide düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığı kararını resmen ilan etti. Dün Ankara´ya giderek bazı görüşmelerde bulunan Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan da istifasını verdi.

Bu arada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün ve yarın il başkanlarını Kayseri´de toplayacak.

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan da istifa için Ankara´dan haber bekleyen il başkanları arasındaydı. Arıkan´a da ?istifa et´ talimatı geldi. Arıkan´ın boşalttığı koltuğa ise Nuri  Ürküntaş vekalet edecek.

AK Parti´de salı günü başlayan aday adaylığı başvurusu 29 Nisan Pazar günü sona erecek. Partide aday adayları 3-4 Mayıs´ta teşkilat yoklamasına tabi tutulacaklar. MHP´de ise dün başlayan başvurular 3 Mayıs´ta tamamlanacak. CHP´de aday adaylığı başvuruları 30 Nisan pazartesi başlayıp 7 Mayıs  pazartesi son bulacak.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı