YÜCEHİSAR SOKAK SAKİNLERİ DERTLİ

YÜCEHİSAR SOKAK  SAKİNLERİ DERTLİ

Eskişehir Bağları - Selçuklu Mahallesi Yücehısar sokak sakinleri sorunlarına acil çözüm istiyor… Yücelhısar sokağın zeminin dolgu oldugu olması nedeni ile oluşan yükseltinin tehlike yaratması ve sık sık kazaların yaşanması mahalle sakinlerin

Selçuklu Mahallesi, Yücehisar  sokata  kepçenin sürekli kazı çalışması yapması  ve yağışlar nedeni iğle  dolgu malzemesi zemini  uçurum haline dönüştürmüş. Bununla  birlikte kaza geliyorum demiş adeta. Çocukların korkulu rüyası haline  gelen uçurumdan çocuklar sokağa çıkamaz oyun oynayamaz olmuşlar. Önceki gün  sabah saatlerinde  bir çocuğun sokakta oynarken bir anlık dalgınlık sonucu evinin önündeki uçurumdan düşmesi  ve  beyin kanaması geçirerek yoğun bakımda ölümle perçeleşiyor  olması skak sakinleri için bardağı taşıran son damla olmuş.  Kameralarımız  aracılığı  ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç`a  seslerini duyurmak  isteyen mahalle sakinleri  sorunlarının acilen çözüme  kavuşturlmasını istediler...  

Yeliz Doğan, “Sabah saatlerinde arkadaşımın çocuğu bu uçurumdan düştü. Ve çocuğu Fakülte de acile kaldırdık. Şimdi hastane de ölümle pençeleşiyor.  Kaç kişi düştü buradan. Maalesef ilgilenen kimse yok” dedi.

Cemile Çalışkan ise, “Hepimizin çocuğu var. Zeminden dolgu malzemesi adı altında zeminin altı boşaltıldı. En tehlikeli kayaları burada bıraktılar. Bizim sesimizi duyurun. Burya biz acilen korkuluk yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kemal Karakaş, “Yürüyüş parkuru yapılacaktı yapılmadı. Kepçe geldi eşti.  Bu ekz de heyelan bölgesi haline dönüştü. Akşamleyin buralardan yollara kayalar dökülüyor.  Heyelan bölgesi haline gelince buranın uçurum tehlikesi daha çok arttı. Çocuklarımız düşüyor. Korkuyoruz. Yüreğimiz ağzımıza geliyor. Çocuklarımız dışarıda oynarken kayboldu mu ılk bakacağımız yer burası oluyor. Seçimden önce dilekçe topladık. Haber gelmedi. Burası bu şekilde kaldı. Sadece bir telefona bakar.  Buranın yapılmasını istiyoruz. Çocuk yani aklı ermiyor gidiyor kayıyor. Bir çocuk yoğun bakımda.  Beyni dışına çıkmış. İnşallah kurtulur” şeklinde konuştu.

Cemile Kayta, “Korku içinde yaşıyoruz. Buradan komşunun çocuğu düşmüş. Bizim çocuklarımız da var.  Geçen de burada benim ayağım kaydı. Ayağım kırıldı. 4 ay boyunca alçının içinde kaldı. Bir an evvel buranın yapılmasını istiyorum” ifadesini kullandı.

Remzican Çalışkan, “Bende buradan düştüm. Bacağıma dikiş atıldı. Vücudumun bazı kesimlerini cam kesti. Lütfen  buranın yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hüznü Çakmak, “Burada park olacağını ve yürüyüş parkuru yapılacağını söylediler.  Üç gün bir kepçe geldi taşları düzeltti gitti. Burası çok tehlikeli hale geldi” dedi.

Yaşlı bir amca ise, “Belediye Başkanın dan da Reisi Cumhuru’ndan da hükümetimizden de dağlar kadar memnunuz. Sözleri harfiyen yerine geliyor ama buranın yapılması gecikti. Mesele bu kadar” diye konuştu.

 



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor