YÜKSEK ÖĞRETİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU´NDAN

YÜKSEK ÖĞRETİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU´NDAN

ÜNİVERSİTE BİRİNCİ SINIFLARA BURS VE KREDİ MÜJDESİ?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Ekim, Kasım ve Aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapılacağını duyurdu?
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencilerinin müracaatlarını yaptıklarını fakat burs ve kredilerini Ocak ayı itibarıyla aldıkları hatırlatılarak "Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç´ın talimatıyla bu yıl birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." denildi?
Açıklamada, bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve krediye müracaat etmesinin beklendiği vurgulanarak öğrencilerin kendilerine verdiği bilgileri devlet kurumlarından doğrulatarak neticelerin öğrencilere bildirileceği ifade edilerek "Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz." Değerlendirmesinde bulunuldu?
Üniversite birinci sınıf öğrencilerine bir müjdeli haber verilmek istendiği kaydedilen açıklamada "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç´ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." İfadesi kullanıldı?
Açıklamanın sonunda geçen yıl 1,5 milyon öğrenciye burs ve kredi verildiği hatırlatılarak, bu yıl da müracaat eden ve en fazla ihtiyaç sahibi olan ilk 150 binine burs, geriye kalan öğrencilere de kredi verileceği duyuruldu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı