YURTLARA DENETİM

YURTLARA DENETİM

00- Kayseri’de bulunan özel yurtlar üç ayrı bakanlık müfettişleri tarafından “denetim kıskacı”na alınacak. İçişleri, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri cemaat yurtları başta, özel yurtların tamamını bir çok açıdan denet

Kayseri’de bulunan özel yurtlar Ankara’nın talimatı ile  denetlenecek. İçişleri Bakanlığı mülkiye Müfettişleri belediyelerin imar uygulamaları ve ruhsatlandırma, Milli Eğitim bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri ise yurtlarda istenilen diğer standartlar açısından denetleme başlatacak.

            Özellikle İçişleri Bakanlığı’nın yerel unsurları vasıtası ile Kayszeri7de bulunan  özel yurtlar konumsunda bir rapor elde ettiği ve bu rapor doğrultusunda da Bakanlık müfettişlerinin hem belediyeler nezdinde, hem de diğer bakanlık müfettişleri ile yurt merkezlerinde “yerindelik-uygunluk” denetimleri yapacağı öğrenildi.

            Kısa süre içerisinde gerçekleşmesi beklenilen denetimlerin daha çok cemaate yakın öğrenci yurtları üzerinde yoğunlaşması beklenirken, yine bu cemaate yakın gruplara kiralanan bazı yurtların  kira sürelerinin yıl başından itibaren yenilenmeyeceği ileri sürülüyor. Bu konuda ilgili kamu kuruluşlarının hem uyarıldığı, hem de bilgilendirildiği iddia ediliyor. Yılbaşında sözleşmesi yenilenmeyecek kamu binaları arasında  orta öğretim yurtlarından çok,yüksek öğrenim yurtları yer alıyor.

             Özellikle mülkiye müfettişlerinin yapacağı denetimin daha çok “İmar Kanunu” çerçevesinde gerçekleşeceği ve ilgili belediyelerin ruhsatlandırma noktasında da denetleneceği belirtiliyor

             Yurtlarla birlikte özel sektörün  “rezidans” adı altında işlettiği konaklama üniteleri de denetlenecek. Bu  konaklama  tesislerinin maliye denetçileri tarafından da gözetim altına alındığı belirtiliyor.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı