YURT´TA KARNE HEYECANI

YURT´TA KARNE HEYECANI

MİNİK VE GENÇ YÜREKLER 15 GÜN TATİL YAPACAK ?

Yurt Genelinde 19 milyona yakı minik ve genç yürek karne heyecanı yaşarken onların coşkusu ülke gündeminin ilk sırasına yerleşti? Çocuklarının coşkusu ile terörden, soğuk havalara kadar her türlü sıkıntıyı unutan vatandaşlar 15 günlük tatil için plan yapmaya başlarken ilimizde de okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 291 bin öğrenci karnelerine kavuştu? Milli Eğitim Müdürülüğü´nün dönem sonu resmi töreni ise Refika Küçükçalık Ortaokulu´nda gerçekleştirildi?
Tüm turta olduğu gibi ilimizde de okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 291 bin minik ve genç yürek karne sevinci yaşadı. Anne babalarında bu coşkuya iştiraki ile sevinç tavan yaparken Milli Eğitim Müdürlüğünce tertiplenen dönem sonu kapanış programı Refika Küçükçalık Ortaokulu´nda geçekleştirildi?
Törende Vali Yardımcısı Baha Başçelik ve Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı iştiak ederek öğrencilerin karne sevincini paylaştılar? Vali Yardımcısı Başçelik, Kocasinan ilçesindeki Refika Küçükçalık Ortaokulu düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Başçelik, bazı sınıfları gezerek çocuklara karnelerini verdi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başçelik, onlara tatillerini iyi değerlendirmelerini tavsiye etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı törenin sonunda yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti? ?Şuanda ilimizde 979 okul ve kurumlarımızda 291 bin 921 öğrencimiz ve 17 bin 815 öğretmen kadrosuyla güzel bir yarıyılı tamamlamış olduk. Ayrıca ilimizde 6 bin 803 Suriyeli ve Iraklı öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan bin 365 öğrenci geçici eğitim merkezlerinde, 5 bin 477´si de diğer okullarımızda eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir. Ayrıca TEOG 1. sınavda ilimizde 31 öğrencimiz 120 soruda 120 doğru cevap vermiş, başarı grafiği artmaya başlamış, bundan sonra da artmaya devam edecektir. Bu öğrencilerimizle beraber diğer tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum? dedi. Öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Elmalı, ?Öğrencilerimiz karnelerini aldılar. Bu karneler başarı ile ilgili sadece notları belirten bir başarıdır. Tabi ki bu önemlidir ancak öğrencilerimizin her birinin değişik şekilde bilgi, beceri ve yetenekleri vardır. Velilerimizin bunlarla beraber değerlendirmelerini, karnede düşük notu olan öğrencilerin kesinlikle rencide edilmemesi ve onların dışındaki öğrencilere emsal gösterilmemesi öğrencilerin psikolojik açısından çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Sayın velilerimizin öğrencilerimizle yakın ilgilenmelerini, zamanlarını çocuklarıyla geçirmelerini, karneleriyle onları değerlendirmeyip onları kucaklamaları ve ileriye dönük neler yapacağı ile ilgili sosyal, kültürel faaliyetlerle uğraşması lazım. Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu merkeze tüm öğrencilerimizin ziyaret etmesini, bol bol dinlenmelerini öğrencilerimize tavsiye ediyorum? şeklinde konuştu. Elmalı ayrıca ilk yarıyıl döneminde çok büyük bir disiplin olayı olmadığını kaydederek başarı bakımından da ilerleme olduğunu vurguladı. Elmalı, ?Şunu açıkça söyleyebiliriz, büyük bir disiplin olayı olmadan birinci dönemi tamamladık. Başarı bakımından da ilerleme kaydederek devam ediyoruz. Bundan dolayı çok mutluyum.?
Karne almanın coşkusu ile hayatı bayram yerine dönüştüren öğrenciler ise güle oynaya evin yolunu tutup 15 günlük tatilİ nasıl değerlendireceklerinin planlarını yapmaya başladılar?
HABER: CEYHUN ÜSTEN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi