YÜZ GÜLDÜRÜYOR

YÜZ GÜLDÜRÜYOR

- Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 'Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'ne İstanbul'dan katılan bir öğrenci kekemeliğinden kurtulup akıcı konuşmaya başladı.

Festivale İstanbul'dan katılan Küçükçekmece Anadolu Lisesi'nin Edebiyat Öğretmeni Hatice Öztürk, böyle güzel bir organizasyona imza attığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye bir teşekkür mektubu gönderdi ve bu festival sayesinde kekeme bir öğrencisinin akıcı bir şekilde konuşmaya başladığını yazdı.
Mektubuna "Sanata ve sanatçıya gösterdiğiniz ilgiye teşekkürü bir borç bilirim." diye başlayan Edebiyat Öğretmeni Hatice Öztürk, Başkan Özhaseki'ye bütün öğrencileri, öğretmen arkadaşları ve okul idarecileri adına teşekkür etti.
Atatürk'ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözüne atıfta bulunarak mektubuna devam eden Öztürk, Başkan Özhaseki'nin ortaya koyduğu işlerle bu söze ne kadar önem verdiğini gösterdiğini belirtti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin festival kapsamında okullarına bütün kolaylıkları sağladığının altını çizen Öztürk, mektubuna şöyle devam etti:
"İstanbul'dan Kayseri'ye gelmek çok da kolay olmadı ama bizim vazgeçmemize izin vermediniz, tüm engelleri ortadan kaldırdınız, nazımıza oynadınız, yüzümüzü güldürdünüz. Küçük yüreklere ilham verdiniz. Onların ufuklarını açtınız, yönetici nasıl olmalı hepimize öğrettiniz. Bu organizasyon sayesinde tiyatroya katılan kekeme bir öğrencimiz akıcı bir şekilde konuşmaya başladı. Bize küçük gelen bu ayrıntı, onun hayatında büyük bir değişime imza attı. Özgüveni yüksek, sanata değer veren, topluma yararlı, bir disiplin içerisinde başarıya ulaşmayı öğrenen nesiller yaratmamızda bize büyük bir yol açtınız. Bu organizasyonda emeği geçen herkesten saygı ve güler yüz gördük. İlimizde de bu örnek etkinliği anlatacağımızdan kuşkunuz olmasın. Öğrencilerim adına ellerinizden öpüyor, bizim naçizane teşekkürlerimizi kabul etmenizi arz ediyorum."


Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı