YÜZ YÜZE EĞİTİM MİNİK YÜREKLER İLE START VERDİ

YÜZ YÜZE EĞİTİM MİNİK YÜREKLER İLE START VERDİ

OKULLARDA DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI

Pandemi süreci ile birlikte arar verilen yüz yüze eğitim Milli Eğitim Bakanlığının planlamaları ile okul öncesi ve ilkokul 1.sınıf öğrencileri için yeniden başladı. Söz konusu uygulama seyreltilmiş sınıflar şeklinde ana sınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda haftada bir gün olmak üzere start verdi.

Seyreltilmiş sınıflarda ana sınıfı ve ilkokul 1. Sınıf öğrencileri için  haftada bir gün olmak üzere start veren yüz yüze eğitim; yaklaşık altı aydır sessizliğe gömülen okullarımızda ders zilini yeniden çaldırdı.

Milli Eğitim Bakanlığının planlamaları ile okul öncesi ve ilkokul 1.sınıf öğrencileri için yeniden başlayan okullu günler kapsamında velileri ile birlikte ilk kez okula adım atan minik yüreklerin  heyecanı gözlerinden okunurken, öğretmen ve velilerinde  onlardan kalır yanı yoktu.

Okul heyecanını yerinde görmek, alınan tedbirleri kontrol edip, minik yüreklerin okul heyecanını paylaşmak üzere  İl Milli Eğitim Müdürü Celalattin Ekici ile birlikte Mehmet İlgü İlkokulu'nu ziyaret eden Vali Şehmus Günaydın öğrencilerle de sohbet edip, maske, mesafe temizlik kuralını öğrencilere hatırlattı.

Öte yandan  Kaytv – Erciyes Tv ortak yayınında Kayseri Gün Başlıyor programına zoom üzerinden canlı bağlanan İl Milli Eğitim Müdürü Ekici yaptığı değerlendirmede ilimizde eğitim verilen okullarda Koronavirüs ile ilgili her türlü tedbirin alındığının altını kalın çizgilerle çizip “Velilerimizin gönlü rahat olsun” ifadesini kullanarak şunları kaydetti… "Uzun bir aradan sonra bugün eğitim ve öğretime başladık. Bir süreçten geçiyoruz. Kendimizi büyük bir sınavın baskısı altında hissediyoruz. Şükürler olsun bugün itibariyle Kayseri’mizde 365 tane ilkokulumuz, 334 okul bünyesindeki anaokulumuz ve 7 müstakil anaokulumuz olmak üzere eğitim ve öğretime başladık. Bu sene ki başlangıcımızın bir takım farklılıkları var. Sadece anaokulları ve ilkokullar başladı. Daha sonra bu süreci takip edeceğiz. Bu süreç eğer bu şekilde sorunsuz bir şekilde atlatılırsa Bakanlığımız, bilim kurulunun önerileri ışığında diğer kademelerle ilgili çalışmalarına devam edecek. Velilerimiz bu sene için bir serbestlik içerisindeler. Yani; çocuklarını eğer isterlerse okula gönderiyorlar. Bugün bizim aldığımız sonuçlara göre sınıfların yarısı dolu. Akabinde çocukların eğitim sürecini gözlemledikten sonra diğer velilerimizin de ‘Çocuklarımızı göndereceğiz’ diyeceklerini düşünüyorum. Çünkü okullarımızda bütün önlemler alındı. Kapıdan girişten itibaren, sınıftaki oturuşlarına kadar, maskeleri, dezenfektanlarının hepsi tam olarak sağlandı. Dolayısıyla velilerimizin gönülleri kesinlikle rahat olsun. Gerçekten okullarımız sokaklardan güvenli. Bugün ekibimizle bizde okullarımızdaki bütün bu süreçlere refakat ettiler. Okul idarecilerimizin şuana kadar ciddi çalışmalarını gözlemledim. Hepsine fedakar çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Velilerimizin de sürece desteklerini bekliyoruz. Bir takım kısıtlamalarımız var. Okul bahçelerine girmesinler. Tabi ki veli görüşmeleri olacak. Randevulu bir şekilde okullarımızla işbirliği içerisinde çalışsınlar. Çocuklarımızı bu salgın sürecinin olumsuz psikolojisinde de kurtarmamız gerekiyor. Bu manada okullarımızda rehber öğretmenlerimiz sürekli bilgi akışını velilerimize sağlayacaklar. Çocuklarımız bu manada yönlendirilecek. İnşallah kazasız, belasız ve sağlıklı bir şekilde eğitim öğretim yılı geçiririz. Temennimiz hızlı bir şekilde tüm öğrencilerimizi okullarımıza dahil edeceğimiz huzurlu bir eğitim ortamını sadece ülkemizde değil bütün dünyada sağlarız. Bu salgın belasından biran önce inşallah kurtuluruz. Bugünler için biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Yüz yüze eğitimde eksiklikler olsa da, uzaktan eğitimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" .



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı