YÜZÜ YANAN VE SOL GÖZÜNÜ KAYBEDEN KEDİ "UMUT" YENİ YUVASINI ARIYOR

YÜZÜ YANAN VE SOL GÖZÜNÜ KAYBEDEN KEDİ

43 günlük tedavi ile iyileşen kedi yeni yuvasını arıyor

Kayseri'de bir alışveriş merkezinin bahçesinde yüzü yanmış, hayati fonksiyonları durmak üzereyken bulunan ve 43 günlük tedavi ile iyileşen kedi yeni yuvasını arıyor

Kentteki bir alışveriş merkezinin bahçesinde bulunan, baş ve göz bölgesinde doku yanıkları, kafasının büyük kısmında da doku kaybı oluşmasına rağmen hayata tutunan kediye veterinerler "Umut" adını verdi.

Bir buçuk aylık tedavi ile iyileşen kedi, Kayseri Hayvanları Koruma Derneğince yapılan çağrılarla sahiplendirilmeye çalışılıyor.

Kentteki bir veteriner polikliniğinde görev yapan veteriner Seren Aydoğan, yaptığı açıklamada, mart ayının başında kliniğe bir hayvanseverin ağır yaralı halde getirdiği kediye ilk birkaç gün şok tedavisi uyguladıklarını söyledi.

Kedinin özellikle baş ve göz bölgesinde 3. derecede doku yanıkları, kafasının büyük kısmında da doku kaybı oluştuğunu anlatan Aydoğan, tüm gücüyle hayata tutunduğunu dile getirdi.

- "Daha katedecek çok yolu var"

Kediye yanık ve doku kaybı tedavisinin yanı sıra cerrahi müdahaleler, oksijen ve ozon tedavi protokolleri uygulandığını belirten Aydoğan, şunları kaydetti:

"Sol gözünü ve burun bölgesinde ciddi bir dokuyu kaybeden Umut, bir hafta sonra yaş mama ve özel hasta besinlerini tüketmeye başladı. Toplamda 43 gün süren zorlu yöntemler ve kliniğimizde bulunan tüm veteriner hekim arkadaşların olağanüstü ilgisiyle kendi kendine yetebilir hale geldi ancak daha katedecek çok yolu var. Eski sağlığına tamamen kavuşamasa da en yüksek yaşam kalitesine ulaşması için hep birlikte çabalamaya, tedavi ve kontrollerine devam edeceğiz. Daha sonrası için doku nakli için tekrar operasyona alacağız."

Aydoğan, "Umut" kedi gibi diğer hayvanlara da destek olan hayvanseverlerin sayısının arttığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Engelli hayvanların sahiplenilmesinin önemine dikkati çeken Aydoğan, bu hayvanların ömürlerinin geri kalanını sağlıklı geçirebilmek için şefkate ve yardıma ihtiyaçları olduklarını vurguladı, hayvanseverlere "Umut"u sahiplenmeleri çağrısında bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"