ZAFER BAYRAMI

ZAFER  BAYRAMI

COŞKUYLA KUTLANDI?

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yılı coşku ile kutlandı.  Törenlere ev sahipliği yapan Vali  Süleyman Kamçı günün anlam ve önemine dair yaptığı değerlendirmede, ?30 Ağustos, bu memleketin varlığı, birliği ve dirliği için canı pahasına mücadele ettiğinin göstergesi ve kurtuluşumuzun simgesi olan güzel bir bayramdır? ifadesini kullandı?

Ecdadımızın  düşmanı denize dökerek kazandığı şanlı zaferin 96. yılındaki coşkulu kutlamalar tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve yavru  vatan Kıbrıs´ta gerçekleştirilirken, ilimizdeki kutlamalar  Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla start verdi?  Kutlamalar kapsamında ilk Kayseri Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesine ait  çelenkler Atatürk anıtına  bırakılıp  saygı duruşunda bulunulup  İstiklal Marşı okundu?

Çelenk sunumunun ardından Valilik Konağı´na geçen protokol mensupları tebrikleri kabul  ettiler?

Cumhuriyet Meydanında  gerçekleştirilen kutlama törenlerine Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii  Kaynaklar eski Bakanı  ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ilimiz protokol mensupları  ile vatandaşlar iştirak  etti?                                                                  

Araç üzerinde  tören alanını dolaşarak  vatandaşların bayramını kutlayan Vali Kamçı ve diğer protokol üyeleri  kendilerine ayrılan tören locasındaki yerlerini  aldıktan sonra  günün anlam ve önemine dair konuşmalar  yapılıp, şiirler okundu?                          

Aralarında  Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ugandalı Abdülkerim Mugenzi´nde bulunduğu  Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri halk oyunları ekibince sergilenen  Ege yöresine ait zeybekleler  protokol mensupları ve vatandaşlar  tarafından büyük beğeni ile karşılanıp uzun uzun alkışlandı?                                                 

Askeri birliklerin geçişi ise  günün anlam  ve öneminin  en güzel dile getirildiği  anlar oldu?  Törenleri izlemeye gelen vatandaşlar  dosta güven ? düşmana korku salan Mehmetçiklerimize sevgi  gösterilerinde bulundular?                                       

Törenlerde  coşku ile alkışlanan bir diğer  gurupta  Gazilerimiz oldu.

Törenin sonunda  medya mensuplarına günün anlam ve önemine dair değerlendirmede bulunan Vali Kamçı ?Türk Milleti´nin asil bir millet olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyoruz. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarına ve vefat eden gazilerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Türk milletinin asaletinin bir göstergesi olan tarihte çeşitli olaylar meydana gelmiştir. Bunlardan birisi de 30 Ağustos Zafer Bayramı´dır. O anlamda tüm Türk milletinin birlikteliğinin ve beraberliğinin her zaman devam ettiğini görmek ve bilmek bizleri mutlu ediyor. Türk milleti asil bir millettir. Biz her şeye karşı birliktelik içerisinde hareket etmesini bilen bir milletin evlatları olarak bununla gurur duyuyoruz. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz´dur. 15 Temmuz 2016´da yapılan hain saldırı sonunda milletimizin nasıl kenetlendiğini hep birlikte gördük. Milletin varlığı, bayrağın ve ezanın söz konusu olduğu yerde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tek yumruk olması bizleri mutlu ediyor."



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı