ZAM YAPMAYI İSTEMİYORUZ

ZAM YAPMAYI İSTEMİYORUZ

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ: - "İRAN VE İSRAİL GERGİNLİĞİNİN FATURASINI ÖDÜYORUZ" - "ZAMIN YAPILMASINI HÜKÜMET OLARAK BİZ DE İSTEMİYORUZ" - "DÖVİZ İLE ALIP TL İLE SATIYORUZ"

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarındaki artışın İsrail ve İran arasındaki gerginlik nedeniyle kaynaklandığını söyledi.

 "Zamları ne vatandaş ne hükümet ister. Zorunluluktan kaynaklandı. Yurt dışındaki ham petrol ve döviz fiyatları nedeniyle fiyatlar arttı" diyen Bakan Taner Yıldız, "Döviz fiyatları ile aldığımızı TL ile satıyoruz. Aradaki fark fiyatlara yansıyor" dedi.

 Bakan Yıldız, "Bizim dışımızda İsrail-İran gerginliğinin oluşturduğu siyasi istikrarsızlığın bedelini enerji sektörü olarak ödüyoruz. Yükselen ham petrol fiyatları doğalgaz fiyatlarını etkiliyor. Arzın yetersiz olduğundan dolayı değil. Yalnızca bizim dışımızdaki oluşan siyasi istikrarsızlıktan dolayı bu oluşuyor. Dünyanın yükünü, hak etmediğimiz yükü çekiyoruz" diye konuştu.

 Yatağan Termik Santrali'nin kanser yaptığı yönündeki haberlere de değinen Bakan Yıldız, "Yatağan Termik Santrali'nde sağlığa zararlı bir oran olmadı. Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaptı. Kanser oranının diğer illerin ortalamalarını geçmediğini söyledi. Biz çevreye zarar verecek bir çalışmanın yapılmaması talimatını verdik. Biz burada kükürt oranı düşük olan yerli kömürler kullanıyoruz. İthal kömür kullanmıyoruz. Yeşil ve doğal güzellikler bu ülkenin zenginlikleri ise, enerji potansiyeli de bu ülkenin

zenginliğidir" dedi.

 Bakan Yıldız, açıklamadan sonra Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin toplantısına geçti.

 (AÖ-AŞ-Y)

01.04.2012 11:57:47 TSI

***

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ:

"2008 KRİZİNE 10 YIL ÖNCE YAKALANMIŞ OLSA 50 YILINI KAYBEDERDİ"

"4+4+4 GASP EDİLMİŞ BİR HAKKIN GERİ İADESİDİR"

 (FOTOĞRAFLI)

 ALPARSLAN ÖTÜKEN-OLCAY DÜZGÜN

 KAYSERİ (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde yaptığı konuşmasında, "2008 yılındaki krize Türkiye 10 yıl önce yakalanmış olsa 50 yılını kaybetmiş olurdu" dedi. Bakan Yıldız, yeni eğitim sistemi ile alakalı olarak ise, "4+4+4 gasp edilmiş bir hakkın geri iadesiydi" dedi.

 Türkiye'nin büyüyen ve gelişen bir ülke olduğunu ve diğer ülkelerin bu gelişimi öğrenebilmek için geldiğini söyleyen Bakan Taner Yıldız, "Bütün bunların başına siyasi istikrarın konulduğunu söyleyebiliriz. 2001 yılında dünya toz pembeydi. Ama Türkiye sadece kendisi kadar kaybetti. 248 milyar dolar kaybetti. Bir ülke bu seviyeye kaç yılda çıktıysa o kadar yıl geriye gitti demek. Ama Türkiye son 10 yılda çok ciddi bir define ve altın rezervi bulmadı. En önemli kaynağı olan insan kaynağını buldu. İrade tesis oldu" diye konuştu.

 "2008 yılındaki karamsar global kriz 10 yıl önceki Türkiye ile yakalanmış olsaydı Türkiye 10 yıl değil 50 yıl geriye gitmiş olurdu" diyen Bakan Yıldız, " Bu siyasi istikrarın korunmasına borçlu olanlar hükümet değil, aynı zamanda bu ülkeyi seven, bu yönetimi takdir etmeyenler olsa bile olanların görevidir" dedi.

 En büyük yatırımın insana yapıldığını söyleyen Bakan Yıldız, "Eğitim sistemi teklifi bütün güvenlik önlemlerin artırıldığı bir ortamda özgürlüklerin sınırlarının artırılması konusunda ciddi bir tercihtir. Eğitim konusunda ihracatçıların çok istediği mesleki eğitimlerin arttığı bir yapı tesis edilmeye çalışıldı. Bu yapı gasp edilen bir hakkın geri iade edilmesiydi. Neyi tercih etmeyeceğinizi açıklayan bir sistemdir. Her konu üzerinde mutabakat sağlanamayabilir. Doğru yaptıkça güçlenenler bunun kazananı olacaktır. Bizim doğruyu yakalama azmimiz ve gayretimiz yıllar geçtikçe artıyor. Heyecanımız kaybolmadan artıyor. Türkiye kaybeden yıllarını geri almalıdır. AK Parti bunun farkındadır. 2023 yılında bütün bu hedeflere ulaşılacak. 9 yıl önce Türkiye 3 kat daha gelişecek dediğimizde içimizde bile buna ihtiyatlı davrananlar vardı. Ama şimdi bizim dışımızda olanlar bile buna güveniyor. Türkiye babalarımızın yaşadığı Türkiye değil, insanların iradesine konulan şerhlerin kaldırıldığı bir ortama 10 yıl içinde kavuşmuştur. Türkiye bu kazanımlarından fedakarlık yapmayacak. Kazanımlar artık vatandaşlarımızındır. Bunlardan taviz vermek yok" şeklinde konuştu.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları