ZERİD BAŞKANI AYKÜLTELİ :

ZERİD BAŞKANI AYKÜLTELİ :

?ZİHİNSEL ENGELLİ BİR İNSAN ÖMÜR BOYU KORUNMAYA MUHTAÇTIR? ...

Zihinsel Engellilerin Eğitimi, Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneği - ZERİD´in geleneksel olarak her yıl tertiplediği ?Geleneksel Bahar Çayı´ Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer´in de katılımı ile gerçekleştirildi?. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Hasan Aykülteli, engellilerin hayatlarını rahat sürdürmeleri için yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğuna dikkat çekerek ?Zihinsel engelli bir insan ömür boyu korunmaya muhtaç, engelli bireyin aileye yüklediği sosyal yükü paylaşmak, hafifletmek sosyal devletin desteği ile çözülür? ifadesini kullandı?
Kısa adı ZERİD olan Zihinsel Engellilerin Eğitimi, Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneği´nin ?Geleneksel Bahar Çayı´ AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici´nin de katılımı ile Emirgan Çay Bahçesi´nde gerçekleştirildi?
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Ahmet Aykültelli, 2002 yılından bu yana engelliler için bir takım yasal düzenlemelerin yapıldığını, ancak bunların henüz istenen seviyede olmadığını ifade edip, her bireyin engelli adayı olduğunu vurguladıktan sonra "Bireyler, dünyaya geldiği zaman engelli veya engelsiz bireyin vatandaşlık, yaşama, eğitim, rehabilitasyon, sosyal güvenlik, ekmeğini kazanıp üretime katılma bütün bireylerin hakkıdır. Engellerde büyük gelişmeler olmak ile beraber yeterli olmadığı düşüncesi içerisindeyiz. Zihinsel engelli bir insan ömür boyu korunmaya muhtaç, engelli bireyin aileye yüklediği sosyal yükü paylaşmak, hafifletmek sosyal devletin desteği ile çözülür. Engellilerin topluma kazandırılmasında en ciddi sorunlardan bir tanesi sosyoekonomik bir bütün olarak yaşandığı bir gelir dağılımıdır" ifadesini kullandı?
Etkinliğin onur konukları arasında yer alan Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer ise davetlilere hitaben gerçekleştirdiği konuşmada engelli olmanın ayıp bir şey olmadığının altını çizerek ?Engelli olmak Allah´ın bir lütfudur. Ve unutulmamalıdır hepimiz birer potansiyel engelli adayıyız. Bizler hükümet olarak sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşlarımızın bütün sorunlarını çözmek zorundayız? değerlendirmesinde bulundu?
Tüm davetlilere kırmızı karanfiller dağıtılan etkinlikte zihinsel engelli öğrenci Sultan Gümüş okuduğu ?Memleket İsterim´ isimli şiiri ile büyük alkış alırken, zihinsel engelli çocuklar ve aileleri keyifli bir hafta sonu geçirme fırsatı yakaladılar?
HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor