ZOR OLAN SEÇİLMEK DEĞİL, SEÇMEKTİR

ZOR OLAN SEÇİLMEK DEĞİL, SEÇMEKTİR

AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, seçilme hakkının 18’e çekilmesine yönelik değerlendirmede bulundu.

AK Parti Kayseri İl Binası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Partili gençler katıldı. Seçilme hakkının 18 yaşına çekilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Okandan, “Türkiye genelinde çok sayıda genç arkadaşımız partimizin listelerinden seçilerek meclis üyesi ve belediye başkanı olarak görev ifa etmektedirler.” dedi.
Okandan, “Malumunuz olduğu üzere AK Parti olarak geçtiğimiz dönem seçilme yaşını 30’dan 25’e indirdik. 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde parlamentoya 30 yaşın altında 2 milletvekili gönderdik. Gençlik Kollarımızda görev almış ve şuan parlamentoda bulunan 30’lu yaşlarda 15’in üzerinde milletvekilimiz bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçilme hakkının 18’e çekilmesine yönelik bir karar aldığını söyleyen Okandan, “Bu minvalde, teklifimiz muhalefet partileri CHP ve MHP’ye de sunulmuş ve destek vermeleri istenmiştir. MHP teklifimize baştan “hayır” demişken, CHP olumlu yaklaşacağı sinyalini vermiştir. Fakat ilerleyen süreçte CHP de geri adım atarak seçilme yaşının 18’e düşürülmesine sıcak bakmadığını ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.
Zor olanın seçmek değil seçilmek olduğunu söyleyen Okandan, “Başvuruda bulunursunuz, partiniz sizi listeye koyar, halk da oy verirse seçilirsiniz. Halbuki seçmek bu kadar kolay değildir. Seçmek için öncelikle oy vereceğiniz partiyi ya da kişileri iyi tanımalı, onları iyi analiz etmelisiniz. Birçok alternatif içinden doğru olanı seçmek zordur. Bunun için her şeyden önce iyi bir bilgiye ve muhakeme gücüne sahip olmalısınız. Hal böyleyken, seçmek için 18 yaşını yeterli görmek, seçilmek için ise 18 yaşını yeterli görmemek en hafif tabiriyle bir akıl tutulmasıdır.” diye konuştu.
Okandan son olarak, “Bizler AK Gençlik olarak, bize güvenen bir partide hizmet üretmekten gurur duyuyoruz. Bizler AK Gençlik olarak, bize inanan, bize değer veren bir partide siyaset yapmaktan onur duyuyoruz. Bizler AK Gençlik olarak, yalnızca geleceğin değil bugünün de sahipleri ve siyasetçileri olarak görülen bir partide bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerinde bulundu.
Toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri ve AK Partili gençler basına kapalı bir şekilde toplantı yaptı.


“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı