ZORUNLU SİGORTALARIN DENETİMİ

ZORUNLU SİGORTALARIN DENETİMİ

Hazine Müsteşarlığı yayınladığı yönetmelikle, 1 Ocak 2015`ten itibaren tüm zorunlu sigortaların denetim yetkisini sigortacılara bıraktı… Uygulama, işyerlerinin yaptırmak zorunda olduğu tehlikeli maddeler sigortası ile başlayacak. Denetimler kamu il

ZORUNLU sigortaların denetimini sigortacılar yapacak, sigortası olmayana ağır cezai yaptırımlar uygulanacak. Hazine Müsteşarlığı, geçen hafta bir yönetmelik yayınlayarak, trafik sigortasından yolcu taşımacılığına, tehlikeli maddeler sigortasından paket tur sigortası ve deprem sigortasına kadar tüm zorunlu sigortaların denetimini sigorta sistemine devretti. Uygulama ilk olarak, son dönemde sanayi ve ticari tesislerde meydana gelen patlamaların sıkça yaşanması nedeniyle, işyerlerinin yaptırmak zorunda olduğu `tehlikeli maddeler zorunlu sorumluluk sigortası` ile başlayacak. Zorunlu sigortaların denetimini Sigorta Bilgi Merkezi  ile Güvence Hesabı ortaklaşa yapacak.

Tehlikeli maddeler sorumluluk sigortası ise birçok sektörü kapsıyor. Petrol ürünleri, kimyevi maddeler, doğalgaz, tüpgaz, oksijen tüpleri gibi; katı, sıvı ya da gaz her türlü yanıcı, patlayıcı maddeleri üreten, depolayan, taşıyan ve satan tüm işletmelerin bu sigortayı yaptırması zorunlu.

İşte  Hazine Müsteşarlığı’nın  sigorta sektörüne  çizdiği yeni yolun neler getirip, nelere katkı sağlayacağını  ilimiz sigorta acentelerine sorduk…

 

Sigorta Şirketi İşletmecisi Bilgin Ünal,” 10 yıldır sigorta sektörünün içerisindeyim. Tehlikeli atık ve maddeler sorumluluk sigortası zaten akaryakıt istasyonlarının yaptırması gereken zorunlu bir sigorta. İçerik olarak  bütün sigorta şirketlerinin aynıdır .Bunu zorunlu trafik sigortası gibi düşünmek gerekir. Sigorta  şirketleri maddelerde oynama yapamazlar . Denetim sigorta şirketlerine geçtiğinde , benim gibi sektörde çalışan birçok arkadaş tanışık olduğu akaryakıt istasyonlarına giderek teklif verir. Birçok istasyonun vardır fakat aralarında olmayanlarda vardır. Bunların haricinde sigorta şirketlerine extra bir getirisi de olacaktır.  Denetimlerin  bize geçtiğinde  daha güvenli bir hal alacağına inanmıyorum. Çünkü her çalışanın anlaşmalı olduğu  bir firma vardır. İmkanlar  akaryakıt istasyonlarının lehine kullanılacaktır, bu denetimlerin acenteler tarafından yapılmasını doğru bulmuyorum”.

 

Sigorta Şirketi Temsilcisi Gülsüm, “eskiye göre zorunlu bir durumda olduğu için yani poliçe olduğu için herkes yaptırmak mecburiyetinde kalacak , Bir hasar durumunda daha sıkı bir denetim olacak. Öncelikli olarak Hazine müsteşarlığına devrediliyor , Hazine müsteşarlığı da bunun takibini güvence hesabına devredecek . Örnek olarak poliçenin bitmesine bir ay kala sigortalılara hatırlatma mektup ve beyanname şeklinde gönderilecek . Poliçelerini yenilemeyen şirketler olduğunda boyutları kapattırmaya kadar dayanan yaptırımlar getirilecek . Ben deneyimlerime göre daha iyi olacağına inanıyorum . Sigorta Şirketlerinin tabii olarak ilgisini çekecektir, sonuçta bizim için bir Pazar payı olacak . Şimdilik tam zorunlu olmadığı için firma açılışından sonra  genellikle iptal ettiriliyor poliçeler, yeni kanuna göre üçüncü şahıslara verilebilecek hasarların önüne geçilebilecek , yani teminat altında olunacak”.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor