MUSTAFA GÜRBÜZ


2017´DE İLİMİZDE SPOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Spor dünyası, yeni yılın gelmesiyle birlikte dinlemeye çekildi. Özellikle liglerde oynanan futbol müsabakaları ilk yarıları tamamlarken, salon sporlarında ise basketbol da heyecan devam ediyor. 2017 yılında ilimizdeki sportif anlamda, çalışmalar değerlendirildiğinde bazı yönleriyle eleştiriyi, bazı yönleriyle de alkışı hak eden bir yılı geride bıraktığımızı düşünüyorum. Futboldaki lokomotif takımımız Kayserispor, 2016-2017 sezonunun ikinci yarısında Erol Bedir ve arkadaşları tarafından yönetilmeye başladı. Ligin altında olan takım, ligde kalabilmek için büyük çaba harcadı. Yapılan çalışmalar sonuç verdi ve son haftaya kalmadan sarı-kırmızlılar korkulu rüyadan uyanmış oldular. Bununla da kalmadı, dersini iyi çalışan Bedir ve arkadaşları 2017-2018 sezonu için yaptıkları çalışmaların ilk yarısının meyvesini de almayı bildiler. Mali olarak sıkıntı yaşayan Kayserispor Kulübü bir yıl içinde yakaladığı başarılar ve sponsorlar sayesinde 30 Milyon TL´ye yakın bir borcu ödeme şansını da yakalamış oldu. 

Bir diğer temsilcimiz Erciyesspor´da ise değişen bir durum olmadı. Birkaç yıldır can çekişen kulüp, alt yapısını da bu sezon kaybederek sadece A Takım olarak ligde mücadele etmeye devam etti. Futbolcuların kendi imkânları ile maçlara çıkmayı başaran takım ise hala bulunduğu ligden düşecek en büyük aday olma konumunu koruyor.

Salon sporlarında ise beklemediğimiz kayıplar yaşandı. Melikgazi Voleybol da bir alt lige düşerken basketbol da ise AGÜ Spor bizleri şaşırttı. İlimizi kadın basketbolunda bu zamana kadar başarılı bir şekilde temsil eden AGÜ Spor ne hikmettir ki, sponsorun bir anda elini, ayağını çekmesiyle 2017´de büyük bir mali sıkıntı yaşadı ve şimdiler de ise bu mali sıkıntı takımda tahribatlar yapmaya devam ediyor.

Sanırım bu sezon salon sporlarında bazı takımlar için iyi sonuçlar oluyor diyeceğim. Çünkü baktığınız da Kayseri Organize Sanayi Teknik Koleji Atletik Spor ile Melikgazi bu sezon üst sıraları zorluyorlar. İyisiyle, kötüsüyle bir yıl geride kaldı. Umarım yeni yıl tüm takımlarımız için hayırlı olur?