MUSTAFA GÜRBÜZ


?2023´ KAYSERİ İÇİN AYRI BİR HEYECAN!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Geçen gün Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ekibi Erciyes´te yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi verdiler. Bu bilgilendirmede yapılan çalışmaların başlangıcından, bugüne kadar nelerin yapıldığı ve yapılmak istendiği anlatıldı. Aslına bakacak olursanız, kış sporları konusunda kar üzerinde veya kar yapımındaki tesisler yapılsa da, yaz dönemi için hala birçok eksiklik var. Erciyes denince aklımıza normalde kış sporları geldiği için yola buradan çıkmanın daha faydalı olduğunu düşünen yatırımcılar da kış dönemlerinde yapılacak olan organizasyonlarla burasının sezonluk içinde dolu olmasını bekliyorlar.

Erciyes A.Ş. ülkemizdeki tek dağ yönetimi olarak kurulan bir şirketti. Böyle bir yapıya sahip olan Büyükşehir Belediyesi´nde kış dönemlerinde farklı organizasyonları almak için girişimler yapıyor. Her ne kadar birkaç yıldır dillendirmeye çalıştığım ?2026 Kış Olimpiyatları´nın ilimizde yapılması düşüncem sadece benim gibilerin isteği olarak kalsa da, geçen aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum´daki mitinginde aday yerin Erzurum olacağını ve olimpiyat çalışmalarının bu bölgede yapılacağını ilan etti.  Erzurum ilinin milletvekillerinin ve siyasilerinin bu olaydaki birlikteliklerini ve etkili olmaları takdir edilmesi gereken bir konudur. Ha bu konu ile alakalı olarak da adaylığın yapılması için düğmeye basılması beni mutlu etmiştir. En azından Erciyes veya Palandöken ayrımı yapmadan yeter ki, Türkiye´ye gelmesi için bir çalışma başlamış oldu. Erzurumlu siyasilerini ve vekillerini bu girişimleri ve ülkemize büyük bir organizasyon kazandırmak için girişimci olmalarını kutlarım. Peki, bizde durum nasıl derseniz o konuda sadece bir ??´ belirsizlik demek geliyor içimden.

Bakınız geçen gün yapılan basın bilgilendirmesinde Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ?2023 Dünya Snowboard Şampiyonası´ için aday olmaya hazırlandığımızı söyledi. Diyorum ya, büyük yatırımlar yapıyorsanız büyük organizasyonlarda almalısınız. En azından neler yaptığınızı dünyaya en hızlı bir şekilde duyurmanıza olanak sağlanmış olur. Biz de Erciyes´te böyle büyük yatırımlar, hem de kendi imkânlarımızla yaptıysak, şu ?2023 Dünya Snowboard Şampiyonası´nı almak için el birliği yapalım ve herkesim bu taşın altına elini koysun. Sadece Büyükşehir veya Erciyes A.Ş. bu işte federasyon veya diğer kurullar nezdinde kapı aşındırmasın?