VELİ ALTINKAYA


4 BAŞKAN BİR YOL

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Yaklaşık 14 Km uzunluğu ile Bekir Yıldız Bulvarı şehrin doğusu, kuzeyi ve batısını birbirine bağlayan önemli ve alternatif bir yol haline geldi. Bir ara eski çevreyol ile (Kocasinan Bulvarı) yeni Kuzey Çevreyolu arasında kaldığı için ‘Orta Yol’ da deniyordu buraya...

Bekir Yıldız’ın Kocasinan Belediye Başkanlığı döneminde yolun ilk bölümü açılmıştı. İlk bölüm; eski çevreyolu dediğimiz Kocasinan Bulvarı’nın, Tuna Caddesi’nin devamı olan ve Argıncık’a doğru giden istikameti olarak açıldı. Orta refüje dikilen ıhlamurlar nedeniyle de ‘Ihlamur’ Caddesi adı verilmişti. Bu yol Argıncık’ın içinden tren yolunu keserek şimdiki Yakut ve Zümrüt Mahalleleri arasından Kadir Has Kongre Merkezi’ne, buradan da halk arasında Nato Caddesi olarak bilinen Mustafa Kemal Paşa Bulvarı‘na bağlandı. Bu noktada havaalanı istikametine doğru giden yol, kanal boyunca Erkilet Bulvarı’na ulaşmıştı.

Bekir Yıldız’ın başkanlığı döneminde kanal boyu, Erkilet Bulvarı ile Bağdat Caddesi Ziya Gökalp kavşağı arasında sağlı sollu 2 şerit gibi açıktı. Mustafa Çelik, Kocasinan ve Büyükşehir Belediye Başkanı iken bu yola çok mesai harcadı. Tabi Çelik’ ten sonra göreve gelen Ahmet Çolakbayrakdar da.

Mustafa Çelik, Çolakbayrakdar ile birlikte yolun devamı için iki önemli adım attı. Kocasinan Belediyesi DSİ’nin direncine rağmen kanalın içini temizleyerek betonladı. Bekir Yıldız Bulvarı konusunda Çelik ve Çolakbayrakdar’ın ele ele vererek yaptığı ilk ve en önemli çalışma Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı Yeni Mahalle 200 Evler’in hemen kuzeyi Seyrani Mahallesi içinden Erkilet Bulvarı’na bağlayan yol... Bu yolla Bekir Başkan’ın açtığı güzergâhı kullanan araçlar havaalanı istikametine dönmeden daha kestirme ve güzel bir yapıyla Erkilet Bulvarı’na ulaştılar...

Şehir Hastanesi’nin açılmasına paralel olarak kanal boyunun Erkilet Bulvarı’nı takiple Hastane önünden geçen Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na kadar bağlanması gerekiyordu. Çelik Başkan’ın girişimleri ile öncelikle bu yolun Bağdat Caddesi kavşağına kadar açılan iki şeritlik bölümü üç şeride çıkartıldı. Hatta bu süreçte DSİ Bölge Müdürü adeta kanal temizliği ve yolun genişlemesi konusunda ‘Yokuşluk’ yaptı. Sonra o bölge müdürünün Antalya’ya tayini çıktı ve çalışmalar hızlandı.

Çelik Başkan döneminde kanal boyunun Bağdat Caddesi Ziya Gökalp Kavşağı ile Şehir Hastanesi arası sağlı sollu üç şerit halinde ulaşıma açıldı. Şehir Hastanesi’nin açılıyor olması bu çalışmayı daha da önemli kılmıştı. Çelik Başkan zamanında dün açılışını gerçekleştirdiğimiz Şehir Hastanesi önündeki üst geçit ve yonca yaprağının bazı bölümlerinin inşaatı başladı. Memduh Başkan’ın açılışta söylediği gibi ‘devlette devamlılık esas’ mantığı ile bu üst geçit ve yonca yaprağı ile yolun devamı kanal boyunca Oymaağaç’tan gelip Osman Kavuncu Bulvarı’na giden yola bağlandı. Çelik Başkan zamanında bu yolun kısmi stabilizesi yapılmıştı. Memduh Başkan da üst geçidin eksiklerini tamamladı, YDA’nın rezervi dolayısıyla yarım kalan kısımların eksiklerini tamamladı ve gerçekten şehrimiz trafiği açısından önemli bir yol hizmete girmiş oldu.

Bu yola katkı veren Bekir Yıldız, Ahmet Çolakbayrakdar, Mustafa Çelik ve Memduh Büyükkılıç Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Memduh Başkan da 25 milyonluk bu düzenlemenin açılışında yaptığı konuşmada kendinden önceki belediye başkanlarını hizmetlerinden dolayı yad ederek, “Bizim ayrımız gayrımız yok. Biz, bir ve bütünüz. Biz 1994’den bu yana bir ekibiz ve sürekli birbirimizi tamamlayarak şehrimize hizmet ediyor, hemşehrilerimizin duasını almak için çalışıyoruz” dedi.

Boğazköprü istikametinden gelip de Şehir Hastanesi ve Kocasinan’ın kuzeyi ile Melikgazi’ nin doğusuna gitmek isteyen araçların kullanabileceği en pratik yol burası... Bunun tam tersine baktığımızda ise OSB, Serbest Bölge, Şehir Hastanesi, Ankara ve Adana istikametine gideceklerin kullanabileceği pratik bir bulvar oldu burası.

Yolun gittiği yere medeniyet de gidiyor. Memduh Başkan konuşmasında ifade etti, aslında batı ile güneyi birbirine bağlayan Abdulhamid Han  ve Fatih Sultan Mehmet  Han Bulvarı ile bu bulvarlar arasında geçişi sağlayan Ahmet Gazi Ayhan ve Büyükelçi Taha Carım Bulvarları da Bekir Yıldız Bulvarı’nın karşısında aynı paralelde trafik akışını rahatlatıyor.

Yeni açılan bulvara ‘Şehrin Abisi’ Bekir Yıldız’ın adının verilmesinin isabetli olduğunu bugün bir kez daha anlıyoruz. Buna vesile olan Çelik Başkan’ı da ayrıca kutluyorum. Bu vesile ile Memduh Başkan’a da bu ve devamında gelecek çalışmaları nedeniyle şehrimiz adına müteşekkirim.

 

KULİS BULVARI

MELİKGAZİ’DE HER HAFTA AÇILIŞ VE TEMEL

Melikgazi’de hemen her hafta ya bir açılış, ya bir temel atma töreni var. Geçtiğimiz hafta Mehmet Zahid Kotku- İpek Kur’an Kursu’nun açılışı yapılmıştı. Dün Şirintepe’de Çelebi Cami ve Hatice Çelebi Kur’an Kursu’nun temeli atıldı. Palancıoğlu hemen her hafta birkaç ya okul, ya sağlık tesisi ya da cami vs temeli atıyor. Bununla yetinmiyor, şehrin alt ve üst yapısına yönelik hummalı bir çalışma içerisinde. Bir yandan aralık sonuna kadar 80 parkı tamamlamak için her gün inşaat çalışmalarını yerinde denetliyor, diğer yandan da yeni yolların açılması için mahallinde inceleme yapıyor. Başkan Palancıoğlu Gesi Kayabağ bölgesine hizmet verecek 7 Km uzunluğunda son derece modern bir yolu dün hizmete açtı. Palancıoğlu, bunu yaparken şova kaçmadan mütevazi bir duruşla Melikgazi halkına hizmet etmeye çalışıyor.

 

Mış… Miş… Muş…

00-Virüsle mücadelede yasakların bugünden itibaren uygulanacağı şehirde kural ihlallerine taviz verilmeyecekmiş.

00-Ulaştırma Bakanı yarın 12:00’da havaalanı genişlemesi, 13:00’da da Belsin Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nın temelini atacakmış.

00-Bekir Yıldız Bulvarı’nın devamı açılarak şehir trafiği önemli oranda rahatlatılmış.

00- Anayurt Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi 30 Aralık’ta yeterlik verilen 10 firmanın katılımıyla yapılacakmış.

00- Kayseri ve Nevşehir Valileri ile belediye başkanları turizm odaklı önemli bir görüşme yapmış.

00- AK Parti İl Yürütme Kurulu önceki gün onanmış.

00-MHP İl Başkanı Tok, bazı meslek örgütü ve STK başkanları ile bir araya gelmiş.

00- Başkan Büyükkılıç, Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Başkan Palancıoğlu’na devretmiş.