VELİ ALTINKAYA


“... BU TREN BURAYA GELECEK...”

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Önceki gün AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile partisinin ilçe kongrelerinin yanı sıra şehrin gündemine dair birkaç konuyu konuşma imkânı bulduk.

Şaban Bey, şu ana kadar beş ilçe kongresini yaptıklarını, hafta sonu da iki ilçede daha kongre yapacaklarını söyledi. Pazar günü önce MHP İl Kongresi’ne katılıp ‘İttifak Ruhu’na uygun ‘Birlik Görüntüsü’ verecek, sonra da Yeşilhisar Kongresi’ne gideceklermiş. AK Parti İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve o anda şehirde bulunan milletvekillerinin uygun olanlarının MHP İl Kongresi’ne katılacaklarını daha önce yazmıştım.

İl Başkanı’na “Akkışla İlçe Başkanı’nı değiştirdiniz, değiştireceğiniz bir-iki ilçe başkanı daha var sanırım. Bir kırgınlık oluyor mu?” dediğimde; “Bu bir nöbet değişimi, biz Akkışla’da 6 yıl görevde bulunan ilçe başkanımıza teşekkür ettik. O başkanımızla da il yönetiminde birlikte çalışacağız” dedi.

AK Parti doğru bir taktik geliştirmiş. İsteseniz de, istemesiniz de ilçe başkanı değişiyorsa orada kırgınlıklar olur. Değiştirdiğiniz ismi bir üst yönetime, il teşkilatına taşıyarak onure ederek kırgınlığa da fırsat vermemiş olursunuz.

AK Parti’de en az iki ilçe başkanının daha değişeceğini ifade edelim.

AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu’na Kayseri-Ankara YHT konusunu da sorarak “Sayın Başkan zaman zaman biz de yazıyoruz. Bunlardan rahatsız oluyor musunuz?” dedim.

Samimi bir şekilde, “Yok abi niye rahatsız olalım. Eleştirileriniz bize enerji veriyor. Talepleri karşılama adına gayretimizi artırıyor. Ama biliyorsunuz büyük işler hemen olmuyor. Ama şunu net olarak söyleyeyim bu tren buraya gelecek” dedi...

İnşallah emri Hak vaki olmadan trenin geldiğin görmek bize nasip olur. Daha önce YHT’nin geldiğini görmeden ölürsem ‘gözlerim açık’ gider demiştim. Rabbim imandan ayırmasın.

YHT konusunu Kayseri her manada yüksek sesle dillendirmeye başladı. Yakında otoban konusu da aynı volümde dillendirilecek. AK Parti milletvekilleri, il başkanı ve belediye başkanlarının bu konuda Ulaştırma Bakanı ile defalarca yaptıkları görüşmeyi bir daha, bir daha yapmalarında fayda var. Hatta Özhaseki başkanlığında milletvekilleri Şaban ve Memduh Başkan’la Cumhurbaşkanımız ziyaret edilerek konunun Kayseri ve AK Parti açısından önemini bir daha arz etmeliler.

AK Parti kurmayları ‘Virüs başımızda bela iken Türkiye, Irak’ta, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de, Eğe’de, Libya’da düvel-i muazzama ile adeta adı konmamış bir savaştayken bu mümkün olur mu?’ diye düşünüyorlarsa bilsin ki bu ülkenin gündemi hiçbir zaman stabil olmadı, olmaz.

 

SAĞLIK TURİZMİ UYARISI

Sağlık Bakanlığı’nda iki bakan yardımcımız var. Biri Kayserili (Tomarzalı) Prof. Dr. Emine Alp Meşe, diğeri aslen Konyalı olmasına rağmen çeyrek asrı aşkın süredir Kayseri’de görev yapmış ERÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven.

İki değerli hocamız da, özellikle Emine Hanım bugünlerde daha çok virüsle mücadeleye odaklanmış durumda. Ama Kayseri ile ilgili bir konuyu da buradan hem iki bakan yardımcımızın hem de şehrimizdeki büyüklerimizin takdirine sunuyorum.

Önceki gün yaygın gazetelerde sağlık turizmi ile ilgili bir haber vardı. Bakanlık 12 il belirleyerek buralarda ‘Sağlık turizmine yönelik hedef ve projeler’ başlatmış.

Bu illere baktım, genellikle sınır veya turizm bölgelerimizdeki iller.

Mesela İstanbul’da sağlık turizmi odaklı ‘Kapasite Güçlendirme, Marka Oluşturma, Küresel Rekabet Edebilirlik’ projeleri hayata geçirilecekmiş. Dünyanın her yerinden hasta kabul edilecekmiş. Ancak özellikle Arapça, Rusça ve İngilizce konuşulan ülkelere yönelik çalışmalar yapılacakmış.

Balkan ülkeleri de öncelikli hedef seçilmiş. Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Kosova, Makedonya pilot ülkeler olarak belirlenmiş. Bunun için Edirne ve Tekirdağ, ayrıca turizm illerimiz Antalya, doğal kaynakları gerekçe gösterilen Bolu 12 il arasındaymış. Erzurum da var 12 il arasında. Erzurum il merkezli Azerbaycan, Gürcistan ve İran hedef olarak seçilmiş. Aydın’da da ağız ve diş sağlığı öncelikli turizm hedeflenmiş.

İstanbul, Antalya, Edirne, Tekirdağ, Aydın, Erzurum, Bolu...7 il ediyor. Diğer 5 il hangisi bilmiyorum. Vali Bey’in ve Memduh Başkan’ın bu işte gayreti çok. Ankara’da üst düzeyde defalarca görüşmeler yaptılar. İlgili bürokrat da sanıyorum Kayserili. Bu 12 il arasında Kayseri olmazsa yazık olur. Cümle büyüklerimizin takdirine sunuyorum. Tren kalktıktan sonra feryad para etmiyor zira.

 

KULİS BULVARI

SMMMO BAŞKANI DERTLİ

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya dertli. Dün Ali Yedikaya ile sohbet ettik. Başkan, 50’ ye yakın meslektaşının Covid-19’a yakalandığını söylüyor. Mükellefleri için ‘Kasa Affı’ istiyor. Kasalardaki şişkinlik nedeniyle birçok şirketin bilançolarının çok sağlıklı olmadığının altını çiziyor. Salgın nedeniyle vergi, prim ve bazı harçların ödemelerinin ötelendiğini hatırlattığım Yedikaya Başkan’a “Üyelerinizin yeni yapılandırma ve öteleme talebi var mı?” dedim... “Var, hatta bu yönde bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyoruz” dedi. Meslektaşlarının mükelleflerinden aldıkları ücretlerin tahsilat oranının geçtiğimiz yıl % 85 olduğunu söyleyen SMMMO Başkanı, bu yıl bu oranın % 55’e kadar düştüğünü de ifade etti. Bu rakamlar ekonomik gösterge için bir karine olsa gerek.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Sağlık Bakanı, Kayseri’nin vaka artışında % 39,4 ile ilk sırada olduğunu söylemiş.

00-Bir yandan denetimlerin sıkılaştırıldığı Kayseri’de diğer yandan hepimizin yakınındaki isimler virüse yakalanıyormuş.

00- ERÜ, Covid-19’a karşı aşı çalışmalarını yürüten 8-9 merkezden biriymiş.

00- Serkan Tok’un tek aday olarak katılacağı ve yönetimin önemli oranda değişeceği MHP İl Kongresi’ne, Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın katılacakmış.

00- Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Acer ‘malum ihale’ ile ilgili raporunu ‘Başkanlık Makamı’na sunmuş.

00- İYİ Parti Vekili Dursun Ataş, iki yılını değerlendirdiği basın toplantısında AK Parti kalelerini topa tutmuş.

00- Vali Günaydın’ın adını kullanan dolandırıcılar ‘Solunum cihazı ihtiyacımız var’ diyerek para istiyormuş.