H. Ali YILDIRIM


ABD KUDÜS´TE NE ARIYOR?

Yeni Dünya - H. Ali YILDIRIM


ABD neden Kudüs´ü İsrail Başkenti ilan ediyor? Ona ne oluyor? Bu soruya herkes çok değişik cevaplar veriyor. Çoğunluk, ?İsrail´i korumak için? diyerek basitçe geçiştiriyor. Ama mesele bu kadar basit değil. Genel yanılgı; olayları anlamak yerine, kendi aklımıza uyarlamaya çalışmaktır. Einstein: ?Bir problemi, problem oluşurken ki akıl seviyesi ile çözemezsiniz? diyor. Yani, yeni bir akılla bakmak gerekiyor. Mesela, orta doğuda sorun yaratan İsrail olduğu halde, dünya kamuoyunda ?Filistin Sorunu? diye konuşulur. Bu da aklın ters çalışmasına neden olur. Böyle baktığınızda sorunu anlayacak gücünüz kalmaz. Bu durum tipik bir İsrail akıl oyunudur. Görmek için algıyı düzeltmek gerekir. Nasıl mı?

  1. 1.    Sanıldığının aksine, ŞER dediğimiz ABD, İngiltere ve İsrail kökten dinci devletlerdir, laiklik onların işi değildir. Bu gizli değildir, biz görmeyiz?
  2. 2.    İsrail açıktan kökten dincidir. Meclis girişinde Tevrat´tan ayetler vardır, tüm resmi işlere dini kıyafetle katılmak erdemdir, siyasetin temelini Tevrat oluşturur. ?Vadedilmiş topraklar? hem dini buyruk, hem politika, hem de askeri plandır?
  3. 3.    İngiltere Kraliçesi aynı zamanda ruhbandır, Anglikan Kilisesini temsil eder, gücünü dinden alır. Papa´dan ayrıdır. Kuvvetler ayrılığı yoktur. Yargı, ordu ve istihbarat doğrudan Kraliçe´nindir. Hükümet ona aykırı iş yapamaz. Meclis, Lordlar Kamarası üzerinden Kraliçe´ye uygun karar alır. Tüm Avrupa, hanedan aileler tarafından yönetilir, basında bu gözükmez. İsrail´in kurulmasına İngilizler öncülük etmiştir. ?Vadedilmiş Topraklar?ı politikası ile destekler, yani dindardır?
  4. 4.    ABD´de devlete hâkim olan din, Protestanlığın bir kolu olan ?Evangelizm´dir. Tüm politikaları dine dayanır. Bu devlettin papazları tatbikatta bile askere ayin yaptırır. Başkan göreve başlarken ayin yapar. WASP (Beyaz, Anglo-Sakson, Protestan) kuralı geçerlidir. ?Ne kadar zenginsen Allah´a o kadar yakınsın? inancı hâkimdir (The Guardian). Böyle bakınca zengin olmak için yaptığınız her şey mubah olur. Evangelistlere ?Siyonist Hristiyan? da denilebilir. Siyonist Yahudilerle ortak cemaatleri vardır. Bunlara Lobi ve Düşünce Kuruluşu kılıfı giydirilir. Hükümete ve meclise girmek için buralardan geçmeniz şarttır. Bu yüzden hangi Başkan gelirse gelsin Siyonist politika değişmez. Dinlerini bilmediğimiz için olanları anlayamıyoruz?

Evangelistler İşid kadar fanatik dincidir. Tanrı adına katliam yapabilirler. Şöyle; Oğul Bush´un Irak´ın işgalindeki ?Tanrı Adına Haçlı Seferi´ni başlatması Deccal´le, Trump´ın ?Ebedi Barış İçin Kudüs´ü Başkent´ ilan etmesi Tevrat´taki ?Vadedilmiş Topraklar´la ilgilidir, yani dinidir. Bu arada ?Sonsuz Saadet?in ?Ebedi Barış?la ilişkisi tekrar araştırılabilir. Yahudi ve Evangelistlere göre; Armageddon, İsrail yakınlarında, ?Tanrı ile kötülük arasındaki son çatışma´ olarak patlayacak! O gün Tanrı İsa gelecek, Deccal´i yenecek, bir düzen kuracak ve bir süre sonra da kıyamet kopacak?. Bu olsun diye şartları ve İsa´yı zorluyorlar. Ancak, her ikisinin ortak inancına göre, İsa´nın gelmesi için 4 şey gerekiyormuş;

  1. 1.    İsrail´in Kurulması: 14 Mayıs 1948´de Osmanlı´dan alınan topraklar üzerinde kurulmuştur. Ne hikmetse ilk tanıyan da biz olmuşuz. Kudüs 14 Mayıs 2018´de Başkent olmuş. 14 Mayıs tesadüf değildir...
  2. 2.    İsrail´in İtibarlı Olması: Bu sağlanmıştır, İsrail´in sözü her yerde geçiyor.
  3. 3.    Vadedilmiş Toprakların Alınması: Tevrat emrettiği için, Nil ve Fırat arası olan Mezopotamya´yı almak istiyorlar. Kısmen İran ve Türkiye ile Lübnan içindedir. Büyük Kürdistan ve Büyük Ermenistan´la uyutuyorlar. Ermenileri ve Kürtleri taşeron gibi kullanıyorlar. Esas istenen Büyük İsrail´dir?
  4. 4.     Süleyman Tapınağının Yeniden İnşası: Kudüs´te Mescid-i Aksa´nın altında kazı yaparak Süleyman Tapınağını arıyorlar. Mescit kazı esnasında çökerse, ?yanlışlıkla oldu? diyecekler. Armageddon´a öncülük edecek bir çatışma istiyorlar. (İran veya Türkiye olabilir) Evet, kan dökmek onlar için ibadet. Buna ?Tanrıyı savaşa zorlamak? diyorlar. Bu derece! ŞER devletleri kökten dincidir, inançlarını bilemediğimiz için bunu göremiyoruz.

ABD´nin, Kudüs´ü Başkent yapıp, Süleyman Tapınağını yeniden kurarak İsa´nın gelişine ve Kıyamet Savaşına hazırlandığı, hatta şartları zorladığı gözüküyor. Siyonist medya sayesinde; bizler konuya sadece gaz, petrol ve dolar üzerinden bakmaya alışmışız. Politikalarının ana çatısının din olduğu kuşkusuz? Yoksa zengin olduktan sonra rahat dururlardı?

H. Ali YILDIRIM, E. Alb. Mayıs 2018