CANSU DENİZ


ADINI SEN KOY


Acılı, yaralı, kirli günler geçirmekteyiz.

Her gün kanadımız kolumuz biraz daha kırık.
Peki neden kangren olmaktan öteye gitmiş, hayati duyularımıza, canımıza ciğerimize kastetmiş bu hastalığa son veremiyoruz?

Tam da bu sorunun cevabını ararken güzel babamdan dinlediğim bir kıssa fikrimde yankılanıyor.

Tarihte bilindiği üzere Hz. Lut´un yaşadığı kavim, zulmün arşına çıkmış, her anlamda toplumsal değerler yerle yeksan edilmiştir. Bunun üzerine Hz.Lut Peygambere, kendisine inanlarla birlikte bir gemiye binmeleri emredilmiştir. O dönemde; Hz.Lut´un peygamber olduğuna aynı yastığa baş koyduğu, birlikte bir ömür sürdüğü eşi de inanmamaktadır. Bu duruma çok üzülen Hz. Lut dua edip eşini de yanına almak istemiştir. Bunun üzerine Peygamber´in duasının tek bir şartla kabul olunacağı bildirilmiştir. Hz. Lut´un karısı ne olursa olsun geriye bakmayacaktır! Büyük gün geldiğinde inananlarla birlikte Peygamber´in karısı da gemiye binmiş ancak o büyük tufanı merak edip daha doğrusu idrak edemeyip, inanmayıp, verdiği söze rağmen dönüp arkasına bakmış ve orada taş kesilmiş, diğer inanmayanlar gibi helak olmuştur.

Yani geriye bakmış, ayağına aşılması güç çengeli atmıştır.

Kıssadan bize hisseyse; geriye bakmak, dünden kopamamak, bugünü yaşayamamak, ileri gidememek değil midir?

Akledememek, kalbe yol açamamak, kendi yoluna taş kesilmek değildir de nedir?

Yüzyıllar geçmesine rağmen bugün de coğrafya olarak dünün hatalarından, yanlışlarından kopamıyoruz. Dersler biriktirmek yerine öfke biriktiriyoruz, kan bürünüyoruz. Ölüme düşmanlığa misliyle talip oluyoruz. Oysa hayat; veremediğimiz derslerden tekrar tekrar sınav ediyor bizi. Yine kalıyoruz. Yine dünün anlamsız kavgasını ediyoruz. Yine yeniliyoruz.

Şimdi adını siz koyun..
Bu halimizin adı savaş mı, kardeşlik mi?
Muasır medeniyet mi, cahiliye devri mi?
İleri gitmek mi, geriden geri de kalmak mı?
Müslümanlık mı, gafillik mi?
Yok olmaya - helak olmaya talip olmak mı, ahdine sadakat mi?

SİZCE BİZE BİZDEN BAŞKA KİM ZULMEDİYOR?

İyiye, güzele, doğruya elbette Hakk´a çıksın yolumuz!


6 EYLÜL 2015 KAYTV HABER paylaşan: kaytv