SAMİ DAYANGAÇ


ADNAN KENANOĞLU

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Bugün sizlere çok eskiden beri tanıdığımız, kişiliği kadar çalışkanlığı ile de takdir gören bir arkadaşımızı sizlere takdim edeceğiz. Özellikle Melikgazi Belediye Meclisi’nde yaptıkları çalışmalar, öneriler, sürekli halkın içinde olup karalayıcı muhalefet yerine gördüğü aksaklıkları ilgililere ileten, öneriler veren Adnan Kenanoğlu bugünkü yazı konumuz. Peki, Adnan Kenanoğlu kimdir? Kısaca tanıtalım.

15.07.1962 yılında Kayseri’de doğdu.

Demokrat Partili Eczacı Hafız Mehmet Kenanoğlu’nun oğlu.

Rahmetli babası, şehir eşrafınca çok sevilen, çok kibar ve çok okuyan tevazu sahibi bir insandı.

İlkokulu Salih Avgun Paşa Ortaokulu Kadı Burhaneddin’de tamamladı.

Ortaokul hayatının dönüm noktası oluşturacak Fen Bilgisi Öğretmeni rahmetli Zeki Ceran, ülkücü eğitimi almasını sağladı. Liseyi Fevzi Çakmak Lisesi’nde tamamladı.

78-79 yılında Fevzi Çakmak Ülkü Ocağı Başkanlığı yaptı.

Çok başarılı bir öğrencilik hayatım olmasına ve ilk girdiğim sınavda Kayseri Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü’nü kazanmasına rağmen ailesi devam etmesini istemedi.

1980 Darbesi ile de tamamen eğitim hayatını bitirerek askere gidene kadar tezgâhtar olarak çalışmaya başladı.

1983 yılında askerliğini tamamlama sonrası o dönem çok popüler olan Yeraltı Çarşısı’nda ayakkabı mağazası açtı.

26 yıl hayatının geçtiği çarşının 14 yıl dernek başkanlığını yaptı.

Sosyal sorumluluk, eğitim ve öğretime verdiği önem nedeniyle 2004 yılında Yeni Ufuklar Derneği Kayseri Şube Başkanlığı 2008 yılından bugüne kadar da genel başkan yardımcılığı görevini sürdürmekte.

31 Mart 2019 seçimlerinde İyi Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevini sürdürüp iline, ilçesine hizmet etmeye devam ediyor.

Ticaret hayatına devam ediyor, evli ve 2 çocuk babası.

Yeni Ufuklar Derneği’nde özellikle dar gelirli, ihtiyaç sahibi gençlerin, üniversite hayatlarına devam etmeleri için burs organizasyonu bize göre en önemli çalışmasıdır. Burs verebilecek kişilere yılmadan yanlarına gidip tahsil edilen paraları gençlerin hesaplarına aktarınca bütün yorgunluğunun gittiğini, büyük manevi haz aldığını hep ifade eder.

Çevresinde garibanların abisi olarak bilinir. Hayır işlerine çok düşkün olması nedeniyle çevresinde hep garipler, ihtiyaç sahipleri vardır. İmkanları ölçüsünde temin eder, yetişemediği yerde arkadaşlarından toplar ve her mağdurun işini bitirir.

Pek çok esnafı imece yoluyla iflastan kurtarmıştır.

Yeraltı Çarşısı Başkanı’yken esnaftan her ay bin mark gün parası toplar. Hanımlarımız kadar yok muyuz diye işe başlar ve aksatmadan her ay biner mark para toplar. Bu toplanan para ile pek çok esnaf ev, araba sahibi olur. Dua ederler.

Sinirlenmeyen, herkese güler yüz gösteren ve dürüst olması nedeniyle pek çok sorunu çözmüş, hakemlik arabuluculuk yapmıştır.

Burs verip okuttuğu gençlerin ziyaretine gelmeleri ise hayatında yaşadığı en duygusal anlardır. Pek çok gencin hayatını, geleceğini kurtarmanın huzuru ve mutluluğunun yettiğini söyler.

Melikgazi Belediye Meclisi’nde de öneri ve teklifleri ile de dikkat çeker, itibar görür. Hizmette parti değil insan önemlidir düsturu ile koşturduğunu söyler.

Allah bu yardımseverlerin sayılarını artırsın, yar ve yardımcıları olsun. Adnan Kenanoğlu'nu yürekten kutluyoruz. Vekil olarak da hizmet etmesini diliyoruz.