H. Ali YILDIRIM


AFRİN HAREKÂTI İLE NE YAPILMIŞ OLDU?

H. Ali YILDIRIM - Em. Albay


18 Mart 2018 günü saat 08.30 itibarı ile, gözle görülen Kahraman Türk Ordusunun Kara ve Hava Unsurları ve Polis Özel Harekat Timleri ile gözle görülemeyen MIT, Özel Kuvvetler, IHA/SİHA Pilotları ve dahi planlamada yer alan feraset sahibi ?Özel İnsanlar? ve moral desteğini esirgemeyen basının psikolojik katkısı ve de bilemediğimiz diğer aktörlerin hassas planlama ve icrası neticesinde, içerideki gizli aleyhtar mukavemete rağmen Afrin kontrol altına alınmış oldu.

Eminim bazı çevrelerce küçük bir şehrin alınması şeklinde itibarsızlaştırılmaya çalışılabilecek bu olayın şanlı Türk tarihindeki esas yeri ve önemi zamanla tarih geliştikçe ve yazıldıkça anlaşılacaktır.

Bu tür itibarsızlaştırma çabalarının görmezden gelinmesi, ya da kısaca değinilmesi, onların amacına hizmet edecek olan uzun söz dalaşından daha faydalı olacaktır.

Neydi mesele?... Terör Koridoru? Neydi Terör Koridorunun aslı? Hem Türkiye´yi, Güneyden tehdit etmek, zayıf düşürmek, hem de bu koridorun batı ucunu Akdeniz´e bağlamak? Niye? Çünkü Kıbrıs adasını çevreleyen ?Doğu Akdeniz Enerji Havzası? diye bir alan var ve batılı ikiyüzlü uyanıklar bu havzadan parsel kapma yarışına ta önceden başlamışlardı. Çünkü ABD´nin Akdeniz´e kıyısı yoktu ama aynı zamanda hissedar da olmak istiyordu bu havzada.  Koridor Afrin ile birlikte Hatay´a komşu olmuştu. Hatay onlar için son engeldi.

Öyleyse bu koridor nasıl ulaşacaktı Akdeniz´e? İki Yol var dı. Birincisi ve en önemlisi Hatay´ı malum koridora katmaktı. Ikincisi Hatay´ın güneyinden viraj alıp sahile ulaşmaktı. Hatay´ın güneyinde Rusya´nın elinde tuttuğu Lazkiye var! Rusya buna izin verir mi? Asla vermez ta SSCB zamanından beri etkisi altında tuttuğu Lazkiye´yi ABD´ye yedirmezdi. Hem ezeli rakibini Doğu Akdeniz Enerji Pastasında hissedar görmek istemiyordu. Şimdi görüyoruz Rusya´nın neden Afrin´den çekilip hava sahasını bize açtığını? Bu koridor onun da işine gelmiyordu? Bizi sevdiğinden falan değil? Aynı stratejik hedefte birleşmiştik.. Tabi fırsatı görebilen, anlayabilen, değerlendirebilen, uygun diplomatik adımları atabilen feraset sahibi devlet adamları sayesinde?

Öte yandan BM nezdinde ?Doğu Akdeniz Enerji Havzası Parselasyon Çalışmaları? ya da diğer adıyla ?Peşkeş Faaliyetleri devam etmektedir.  Al takke ver külah?

 Ne oldu peki bu harekâtın başarı ile sonuçlanması neticesinde? Şu oldu;

1. Üzerimizde oluşturulmak istenen; ?5.000 Tır ve 2.500 Uçak dolusu silah ve mühimmat destekli 30.000 kişilik sözde terör ordusu? adı altındaki korku tabanlı ve siyasi teslimiyet talepli ?Psikolojik Etki? sönmüş oldu? Hayırlı olsun?

2. ABD, PYD/YPG maşası ile dolaylı olarak ?Doğu Akdeniz´e Kıyısı Olan Ülkeler? grubuna girememiş oldu yani havza da söz sahibi olmamış oldu? hayırlı olsun.. Ancak kolay vazgeçmeyecek ve korsan 6. Filoyu devreye sokacaktır.

3. Bölgede cirit attıklarını zanneden çakallar kim desteklerse desteklesin aslanı görünce kaçmak gerektiğini öğrenmiş oldular?

4. Burnumuzun dibinde at oynattıklarını sanan ve çakalların hamileri olan ikiyüzlü batılılar, atalarından miras yoluyla edinemedikleri ?Tarihte Türk Faktörü? terimini öğrenmenin şerefine nail oldular?

5. ABD´nin bilgisayar oyunları mantığı ile giriştiği ve uzun zaman ve para harcadığı planı hem kaybetmiş hem de ?En tehlikeli Silah Ölümü Göze Almış İnsandır? sözünü teyit etmiş oldu?

6. Müttefiklerimiz sahtekarlıkları ile baş başa kalmış oldular?

En önemlisi; Türk ordusu ve beraberindekiler yani onların nezdinde Türk Milleti, aslına dönüp mührünü basarak rüştünü yeniden ispat etmiş oldu? Hayırlı olsun?