MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜ SPOR, AVRUPA DEFTERİNİ KAPADI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda ilimizi bu sezon sıkıntılara rağmen başarılı bir şekilde temsil etmeye çalışan AGÜ Spor, ne yazık ki Avrupa arenasında istediğini alamadı. Bu sezon yaşadığı mali problemler nedeniyle, sezon başından bu yana sorunlar yaşayan ve son olarak bütçesizlik yüzünden uzun süredir oynamayan iki oyuncu ile kadrosunu güçlendirmeye çalışan AGÜ´de, Avrupa defteri bu sezon için hiç umulmadık bir şekilde sona erdi. Grupta oynadığı son maçta rakibi karşısında ilk 3 periyot çok iyi mücadele etse de eski gücü olmayan AGÜ Spor, son periyotta bir nevi tecrübe kurbanı oldu.

Avrupa arenasında yoluna son maçta alacağı galibiyetle devam etmek isteyen teknik heyet ve yöneticiler de, alınan bu mağlubiyetin şoku ile evlerinin yolunu tuttular. Yeni transferler her ne kadar kadroya güç katacak dense de, maalesef gelenlerin idmansız oluşu, maçın son anlarına kadar bu oyunculardan istenilen verimin alınamadığını ortaya çıkardı.

Yöneticiler, aslında Avrupa arenasında yola devam etmekten çok kulübün sezon sonu itibariyle mali yükünün ortadan kalkmasını istiyorlar. Bu nedenle de yerel yöneticilere ve iş adamlarına hemen her platformdan çağrıda bulunuyorlar. Anladığım kadarıyla, hala bünyelerinde bulunan oyuncuların da bazı alacakları olduğu için yükün ortadan kalkması için Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nin alacağı karar bekleniyor. Umarım bu karar erkenden verilir ve en azından ligde sorun olmadan yola devam edilir?