MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜ SPOR İÇİN BAKAN DEVREYE GİRMELİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor geçen ay yaptığı genel kurulla bazı kararlar aldı. Bunların başında ise kulübün sadece futbol branşına değil, diğerler branşlara da adaptasyon sağlamasıydı. Bu konuda belki de en çok yazıp çizenlerden birisi benim. Yani AGÜ Spor´un ligde ve basketbol alanında yoluna devam edebilmesi için Kayserispor bünyesine geçmesini çok uzun zamandır dillendiriyor hatta nasıl bir yöntem izleneceği konusunda da görüşlerimi paylaşıyorum. Bu konuda belirli bir yol alınmışken geri kalan bölümler için hala bir yaprağın dahi kıpırdamaması, siyasetteki yoğunluk olarak değerlendiriliyor.   

Bu görüşün bir başka versiyonu da, siyasetin sıcak olduğu şu günlerde aslında istenilenlerin çok rahat bir şekilde dile getirilmesi ve siyasilerin de bu baskı ile görüşmelerde bulunması olarak yorumlanıyor. Bunları bir kenara bırakalım. AGÜ Spor olarak yoluna devam eden kulübün, alt yapısında nereden baksanız 300´den fazla genç kızımız mücadele ediyor. Bu genç kızlarımızın etrafıyla nereden baksanız binlerle ifade edebileceğimiz sayıda etkileşimde olduğu insanlar var.  Siyasetin bu denli kalabalıkları etkilemek istediği şu günlerde, bunlar görünen bir yüz olarak karşımıza çıkarken, siyasiler neden hala beklemedeler? İşte önemli olan bu sorunun cevabıdır. Bakınız geçen sezondan buyana bazı borçlar AGÜ Spor´un bir anda Kayserispor uhdesine geçmesine engel oluyor. Yaklaşık 5,5 - 6 milyon Liralık borç yüzünden transfer tahtası kapalı olan kulüpte, geçen sezon sıkıntılar baş göstermişti.  Bu borç yüzünden gereken çalışmalar da yapılamamıştı. AGÜ Spor için acilen bulunması gereken 3 - 4 milyonluk para için de kapılar aşındırılsa da, ne yazık ki ne ismi verilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´den ne de diğer siyasilerden bir destek gelmedi.

Ben o zaman da söyledim, bu kulübün ismi Kayserispor olursa bütün kapılar ardına kadar açılır diye. Umarım Bakan Mehmet Özhaseki, bu kulübü Kayserispor´un alması için gerekeni yapar ve mali portre için de yönetime yollar açar. Ne de olsa, onca genç kızın rüyası bu takımda üst liglere tırmanmak. O gençlerin aileleri de, yapılan bu çalışmalara destek olmak istiyor. Neden olmasın ki, Balkan Mehmet Özhaseki, bu işi uzun süre almadan çözümleyebilir. O zaman tüm gözler şimdi Bakan Özhaseki´de!