MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜ SPOR İÇİN KİM NEYİ BEKLİYOR?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizin tek kadın basketbol temsilcisi olan ve geçmişte aldığı başarılı sonuçlarla yoluna devam etmek istese de bir türlü bu sezon yoldaki engelleri kaldıramayan AGÜ Spor´da yolun nasıl tamamlanacağı veya devam edeceği bilinmezliğini korumaya devam ediyor. Yöneticilerin kulübün devamlılığı için vergi ve SGK dışında transfer borçlarıyla yaklaşık 4 milyon Lira mali kaynağa ihtiyaç olduğunu belirtmesi bilinmezliğin aşılmamasındaki tek engel olarak kabul görüyor. Yetkililer engelleri kaldıralım deseler de, konu masada önlerine gelince para olayı nedeniyle kolları bağlanıyor.

AGÜ Spor isminin değişmesi ve yoluna bu şekilde devam etmesinin daha kolay olacağı yönünde daha öncesinde bazı görüşler belirtmiştim. Durum 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´e kadar ulaşmış diye duydum. O da bu konu hakkında ilimiz yöneticileriyle görüşeceğini dile getirmiş. Tabi bunların hepsi bir duyum. Ama bakıyorum da sadece duyum olarak kalmış. Çünkü AGÜ Spor konusunda isim değişikliğinden tutun da diğer konulara kadar kulübün başında yer alan isimlerin bir haber olduklarını görüyorum. ?Kulübü daha önce Kayserispor mu alacak?´ derken, Başkan Erol Bedir futbolcularla yapılan imza töreninde konuyu kestirip atmıştı. ?Kimse bize bir şey söylemesin´ dercesine bir ifade ile AGÜ Spor konusunda sarı-kırmızlıların son sözünü belirtmişti.

Şimdi kendi yağı ile kavrulmak için gün sayan kulüpte ne yazık ki ?yağ´ da kalmadı. Kısık ateş altında tavada yanan et misali bu kulüp birkaç ay sonrasını bırakın birkaç haftaya kül olacak. Bu söylemlerimi kimileri umursamazca okuyup geçebilir ama ?Kulüp kapatan Kayseri´ imajı ne yazık ki bu süreçte de devam ediyor. Olan bu spora gönül verenlere ve alt yapılarda bekleyip bir gün ?A Takıma çıkar mıyım?´ diye umut besleyen onca genç kıza oluyor. Sosyal sorumluluk projeleri yapanlar, kadınlar konusunda mangalda kül bırakmazken ne yazık ki bu olayı bir sosyal proje gibi görünmüyorlar. Yazık oluyor yazık?