MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜ SPOR KAPANI?!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde uzun süredir kadın basketbolunun temsilciliğini yürüten ve son dönemde yaşadığı mali sıkıntılar yüzünden bir türlü çıkış yolu bulamayan AGÜ Spor Kadın Basketbol Takımı, nihayet sona geldi. Bu hafta sonuna kadar lige başvuru konusunda gerekli girişimler yapılmazsa kulüp, ligde mücadele edemeyecek ve belki de kapanacak. Bu konuda geçen hafta Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir ile yaptığım görüşmede, AGÜ Spor´un geleceği ile ilgili herhangi bir şehrin yöneticisi veya diğer erkânının kendisine bir telkinde bulunmadığını söylemiş, ben de bunu sizlerle paylaşmıştım.

Gelinen nokta gösteriyor ki, ilimiz siyasileri veya erkânı bu konuda pek müdahil olmayı tercih etmiyorlar. Benim daha önce de belirttiğim bazı konularda, sorunların olduğu ise şimdilerde kulağıma gelmeye başladı. Mesela kulübün adı konusundaki çıkmaz, hala bazı çevrelerin tartıştığı bir konu başlığı olarak dikkat çekiyor. İyi de isim derken; bir kulübün sonunu getiriyoruz bunu kimse düşünmüyor. Kulübün adı ne olursa olsun, önemli olan orada verilen sosyal mesaj değil midir? Bakınız bu kulüp ilk başarılı dönemlerinde TED Kayseri Kolejspor olarak vitrine çıkmıştı. Ardından isim sponsorları oldu. Kayseri Şeker dahi kulübü bünyesine alarak PANKÜP olarak yoluna devam ettirdi. Daha sonra da KASKİ oldu. Son olarak adını AGÜ Spor olarak değiştirdi. Yani geçmişe baktığınızda ismi konusunda pek sorun yaşamayan, ne olursa olsun sadece basketbolu en üst ligde oynayarak seyircisini tribüne çeken bir kulüp oldu. Kimse bu kulübün adı şu olsun veya bu olsun da demiyor.

Belki şu günlerde ismi üzerinden yaşanan tartışmaların, siyaseten yaşanan gerginliklerden dolayı olduğunu savunanlarımız da olabilir. Ama bu tartışmalar arasında altta kalıp da ezilen basketbol kulübü olmuyor mu? Artık buradan basketbol için ne kadar seslensek de, ilimiz yöneticilerinin yanı sıra bu defa iş dünyasına da aynı çağrıyı yapıyorum. Gelin bu basketbol takımını bünyenize alın ve ilimizdeki sosyal yaşantıya renk katan bu kulübü yaşatın. Boydak Holding, İpek Grup, Demiryaka Holding veya şehir dışında olup da Kayserili olan diğer kuruluşlar. En azından kapandı mı, kapanacak mı? söylemlerini bir kenara bırakmış ve bir nevi amatör spora sponsor olmuş gibi vergi yükü ile bu kulübü ayağa kaldırabiliriz.

Kayserispor konusunda Başkan Erol Bedir söyleyeceğini söyledi. Orada da iş ilimiz siyasilerine ve şehrimizi yönetenlere kalıyor. Onlar işaret buyurmadığı sürece Kayserispor cephesi beklemede kalacaktır. Çünkü futbol olarak zaten büyük bir borç durumu karşısında idare etmeye çalışıldığı belirtilen kulübe, ?gel biraz daha borçlan´ dersek sanırım bu sefer de ?iyi niyetli olanlar´ safından dışarı çıkmış oluruz! Ne dersiniz?