MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜ SPOR NE OLACAK BÖYLE?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda ilimizi ve ülkemizi Avrupa´da son yıla kadar başarıyla temsil eden AGÜ Spor, mali konulardaki sorunlarını aşamadığı için ligde artık sezon sonunu bekliyor. Alt yapıdan çıkan oyuncuların tecrübesizlikleriyle de olsa, rakipleri karşısında mücadele eden AGÜ Spor´da gelinen nokta beni gerçekten üzüyor. Bakınız şu günlerde Erciyesspor´dan bahsediyoruz. Daha önceki yazımda Erciyesspor ile ilgili ?iş işten geçtikten sonra ne kadar sızlansak boşa´ demiştim. Şimdilerde sızlanmak Erciyesspor için bir çare olmayacaktır. Bunun bilinci ile elimizdeki değerleri kaybetmeden önlemimizi almalıyız. Erciyesspor´da yaşanan süreç farklı olsa da, bari AGÜ Spor için gerekenleri şimdiden yapalım.

Spor kamuoyunda kulübün bu denli ?meteliğe kurşun sıkar´ gibi bir yapıya bürünmesi benim hoşuma gitmiyor. Avrupa´da saygıyla anılan ve ülkedeki birçok kulübü geride bırakan AGÜ Spor, şimdilerde tek kuruşa muhtaç. Yani kısacası can çekişiyor. Bir kez daha seslenmek isterim; bu kulübün bu halden kurtulması için bir çaba veya uğraş içinde olacak varsa, şimdiden elini taşın altına koysun. Yoksa bu takım gelecek sezondan sonra spor kamuoyunda sızlanmalarla anılacak bir takım olacaktır. Değişim konusunda her durumun göz önüne alınmasını ve adı, sahibi, sponsoru vb. gibi özelliklerin değişimiyle bu takıma bir fayda sağlanacaksa, yetkililerimiz bir an önce ellerini çabuk tutsunlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bugün ilimizde bazı ziyaretler yapacak. Bence kulübün yöneticileri Bakan Özhaseki´ye ulaşmakta zorlanıyorlarsa bir yerde buluşabilir ve takımın durumunu kendisine aktarabilirler. En azından kendisinin de biz zamanlar değer verdiği bu kulüp, umarım desteklerle kurtulur. Yoksa Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi yapıldığıyla kalır ve sadece spor yapılmayan yer olarak da tarihe geçer?