MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜ SPOR YİNE AVRUPA MACERASINDA!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda ilimizi iki kulvarda temsil etmeye çalışan ve ligde sıkıntı yaşamamasına rağmen Avrupa Kupası´nda pek de hoş olmayan sonuçlar alan AGÜ Spor´da, niyetlerin ne olduğu çarşamba günü oynanacak olan maç ile belli olacak. AGÜ Spor, Avrupa Kupası´nda daha önce oynadığı iki karşılaşmayı mağlup kapatarak sıkıntı içine girdi. AGÜ, aslında bu kulvarda sorunlar yaşayacağının sinyallerini daha önceden vermişti. Sezon başında teknik heyetin yaptığı bazı açıklamalar şimdilerde gerçeğe dönmüş gibi görünüyor. Takım ligde başarı elde etse de, bu kadronun Avrupa Kupası´nda istenildiği gibi final oynayan bir takım olmayacağı ve mutlak takviye yapılmasının şart olduğu söylenmişti.

Teknik heyet bunu sezon başında dile getirse de, o dönemde yönetim bir çıkmazdaydı. Mali konularda sıkıntı yaşayan yöneticiler, gerçeğe bakarsanız yine sıkıntılar içinde boğuşmaya devam ediyor. Hal böyle olunca da Avrupa Kupası için gerekecek olan transferler yapılamıyor. 

Şimdi gözler oynanacak olan Avrupa Kupası´ndaki 3.maça çevriliş durumda. AGÜ Spor, eğer ki bu gruptan çıkma şansını elinden kaçırırsa, tamamen lige motive olacak. Mali yapısı bu sezon zayıf olan kulüp, gelecek yıl için birkaç hazırlık yapacak. Takımın ligde ilk 5 takım arasında yer alması ve buna göre çalışma yapılması beklenecek. Sezonun ilerleyen haftalarında ise sorunlarla karşılaşılırsa yine bütçe aşılacak ve transfer için adımlar atılacak.

Yani kısacası Avrupa macerasını hala yaşayan AGÜ için önünde pek fazla bir zaman kalmadı. İyi oyunu ile umarım basketbol severleri de yeniden tribüne çekmek isteyen AGÜ, bunu da kısa sürede başaracaktır?