MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜSPOR, ?EURO CUP´TA İLK SINAVINDA KÖTÜYDÜ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda ligde bu hafta deplasmanda İstanbul Üniversitesi ile karşılaşacak olan AGÜ Spor, ne tesadüftür ki Euro Cup grup maçında da ilk hafta aynı takımla deplasmanda karşı karşıya geldi. Dün oynanan maçta rakibi İstanbul Üniversitesi karşısında fazla zorlanan temsilcimizde moraller bir hayli bozuktu. Genç yapısına rağmen maçta dinamik oluşuyla öne çıkması gereken AGÜ Spor´da alınan mağlubiyetin ligde de tekrar edilmemesi için sözler verildi.

Basketbolda ligde yoluna bu kadro ile devam etmekte sakınca görmeyen AGÜ Spor için Avrupa kulvarı biraz farklı olacağa benziyor. Teknik heyet gidebildikleri yere kadar gitmeye çalışsa da, yönetimin mali anlamda kulübü alınacak başarılı sonuçlardan sonra düzlüğe çıkartması bekleniyor. Başarıların gelmesi ile de hem ligde, hem de Avrupa arenasında reklamını yapmak isteyen firmalar için girişimlerin olacağı kulağıma geliyor. Hal böyle olunca da gözler sahada mücadele eden oyunculara çevriliyor. Çünkü baktığınızda onların alacakları sonuçlara göre kulübün nasıl bir yol izleyeceği belirlenecek.

İlk maçında rakibi karşısında fazla zorlanan ve kötü bir oyun ile taraftarını üzen AGÜ Spor´un bu mağlubiyetinde çok hatanın olduğunu belirtmek gerek. Önemli olan bulduğun fırsatları değerlendirmek ki AGÜ Sporlu oyuncular ne yazık ki bu maçta bekleneni veremediler. Yeni oyuncuların ve özellikle gençlerin daha çok çalışması gerekiyor. Yabancı oyunculara pek bir şey söylemeyeceğim ama yerli oyuncular çok çalışmalılar. Eğer ki oyuncular, önlerine bakmazlarsa bu sezon pek bitmez?