MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜSPOR İÇİN ARAYIŞLAR NE OLDU?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bu sezon yaşadığı sıkıntılar yüzünden ligde de iyi bir performans gösteremeyen AGÜ Spor, Galatasaray´a konuk olacak. Bu maçla ilgili iç açıcı bir haber vermek isterdim, lakin ortadaki sonucu görünce bu konuda pek de umutlu konuşamayacağım. AGÜ Spor´un bu durumu karşısında fazla bir söze gerek yok. Sadece takımın bu sezon ligde kalacağını belirterek, taraftarın gönlüne su serpmek yeterli olacaktır. Önemli olan takımın bu sezon yaşadığı mali krizi ne zaman atlatacağıdır. Sezon sonuna kadar buna bir çare bulunmazsa, takımda ne bir oyuncu ne de bir teknik ismin kalamayacağı görünüyor.                  

Altyapıdan gelen oyuncuların tecrübesiz olmaları ligde, AGÜ Spor´un gelecek sezon büyük sıkıntılar yaşamasına neden olacağının bir işaretini vermektedir. Daha önceleri sponsor olan firmayla ve CEO´su ile görüşme yapılamadığı dile getiriliyordu. Hâlbuki AGÜ´nün Rektörü kısa bir süre önce bu kurumun CEO´suyla üniversite arasında bir anlaşma imzaladı. Acaba burada kulübün de içinde bulunduğu son durum dile getirildi mi? Kulüp başkanı ve yöneticiler bu konuyla ilgili rektörle irtibata geçti mi? İşte hep bu şekildeki sorular akıllarda dolanıp duruyor. AGÜ Spor´un gelecek sezonla ilgili bir beklentisi var mı, yok mu? Taraftarın kafasındaki soru bu, özellikle kadın basketbolunda ilimizi ve ülkemizi başarılarla temsil eden kulüp, sezon sonunda kapısına kilit vuracak mı? Diyorum ya birçok soruyla karşı karşıyayız.

AGÜ Spor ile ilgili gelişmeleri elimden geldiğince, dilim döndüğünce sizlere köşemden aktarıyorum ama sadece aktarmakla kalabiliyorum. Yetkililer veya kulübün yöneticileri, bu konularla ilgili somut bir adım atıldığına dair bir ipucu dahi veremiyorlar. Bu da beni üzüyor. Umarım bu yazımdan sonra en kısa sürede bir cevap gelir ve ben de sizlerle paylaşırım?