MUSTAFA GÜRBÜZ


AGÜSPOR TURNUVADA OYNAYAMADI, LİGDE OYNAR MI?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbol´da ilimizi Kadınlar Ligi´nde temsil eden ve bu sezon mali problemlerle karşı karşıya kalan AGÜ Spor lig öncesindeki son turnuvasını Adana´da yapacakken bunu gerçekleştiremedi. Takımın yeni katılan isimlerle birlikte sahada boy göstermesi beklenirken, ne yazık ki bu olay sadece Mersin turnuvasında gerçekleşebildi.

AGÜ Spor mali problemler nedeniyle yaşadığı sıkıntı yüzünden hala sözleşme yaptığı 4 yabancı oyuncunun lisanslarını çıkartamıyor. Bunların lisansları için gerekli olan yaklaşık 500 Bin TL.´nin en kısa sürede ödenmesi ve çözümün getirilmesi bekleniyor. Mali yönden sıkışmış olan kulübün yardımına koşulmazsa bu sezon takımdaki yabancı oyuncuların ligde forma giyme şansları da ne yazık ki olmayacak.

AGÜ Spor´un mali problem yaşaması aslında ilimizin başında yer alan tüm yetkili kişiler tarafından da bilinen bir durum. Onlara da bu konularda sorular sorulduğunda, çözümün yapılacağı dile getiriliyor. Ama bu söylemelere karşın hala bir adımın atılmaması, yönetimden daha çok takımda yer alan teknik heyet ve oyunculara yansıyor.

Daha önce sponsorluk konusunda sıkıntı yaşayan AGÜ Spor´un bu sorunu, aslında ilimiz siyasilerinin araya girmesi ile çabucak çözümlenebilir. Ama ne yazık ki hala bu konuda da bir adım atılmıyor. Oradaki problem çözülse, inanın dışarıdan herhangi bir mali kaynak arayışı olmadan AGÜ Spor borçlarını kapar ve yeni dönem için güvenle çalışmalarına devam eder. Diyorum ya, ne yazık ki bu sorun, kimsenin el uzatmaması nedeniyle çözümlenemiyor. Umarım bu yazdıklarımız birilerine ulaşır ve bu konuda gerek Bakan Mehmet Özhaseki, gerekse de diğer milletvekillerimiz soruna bir çözüm bulurlar?