SAMİ DAYANGAÇ


AĞUSTOS SICAK GEÇECEK

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Ağustos ayı sıcak geçecek derken bu elbette bir tahmin. Geleceği sadece Allahımız bilir. Tahminimize göre sıcak geçecek derken mesela şahsımın doğum günü 14 Ağustos. Elbette gönderilecek hediyeler içimizi ısıtmaz ateş gibi yapar. Bekleriz inşallah.

Cumhurbaşkanımız gece kararnameleri imzalamaya ancak zaman buluyor. Bu arada merak ettiğimiz nasıl dinlendiği. Ne zaman yatar, ne zaman uyur hayret doğrusu.

Valiler Kararnamesi dar kapsamlı olarak Emniyet Müdürleri Kararnamesi öncesi çıkacaktı ama kapsam genişleyince sanırız ağustos ayına kaldı. Merak edilen ise şu; Valimiz Şehmus Günaydın gidiyor mu? Doğrusunu söylemek gerekirse bunu sokaktaki vatandaş asla merak etmiyor. Vali çalışkan, vatandaşın içinde, korona döneminde sokaklarda hep uyarı halindeydi. Şehirde korona mücadelesinde başarı sağlandıysa bunda Valimizin gayretleri en önde yer alır. Valimizin gidip gitmemesi çalışma arkadaşlarını ilgilendirir. Bir önceki Vali ile bire bir çalışırken mevcut Vali ise Vali Yardımcılarının da çalışmalara katılmasını sağlayarak her konuyu kendine getirmelerini istemiyor. Doğrudan Vali ile görüşen bürokratlar ise bu durumdan hoşnut olmadılar. Her konuda doğrudan Vali ile görüşmek istediler.

Vali Beyle ilgili sıkıntı yaşadığını söyleyen bazı bürokratlara sorduk, “Vali Bey ne yapıyor da şikâyet ediyorsunuz?” Cevap yok. Oysa Vali Bey asla bir bürokratı ne toplum içinde ne de bir başkasının yanında eleştirmiyor, kızmıyor, bozmuyor. Hep söylediği “Herkes hata yapar, kızmak azarlamak kolay ama o insanın bir ailesi, çevresi, çoluğu çocuğu var, uyarılarımı hep teke tek iken yaparım” diyor, kötü mü?

Valiler Kararnamesi’nde Vali Şehmus Günaydın bir değişiklik olmaz ise var. Batıda bir ile gitmesi sürpriz değil. Bu durumdan doğrudan Vali ile görüşemeyen bürokratlar, bağ evlerinde Vali ile arabaşı yemeye alışanlar sevinecekler. Zira mevcut Valimiz Şehmus Günaydın hiçbir özel davete icabet etmedi, bağ oturmalarına asla katılmadı, şehir yönetiminde söz sahibi olduğunu sanan üç beş zenginin sofrasında bulunmadı. Özellikle şehit ve gazileri baş tacı etti. Son anda bir değişiklik olmazsa Valimiz gidiyor.

Milletvekili hayalleri kuran bazı bürokratlar, ilk işiniz yerinize sahip olup hakkını vermek olmalı. Gözleniyor, değerlendiriliyorsunuz. Bazı bürokratlar da gidici...

Bazı ilçelerde ilçe başkanı ile belediye başkanı arasında sıkıntılar yaşanıyor. O ilçeyi her zaman seçilmiş belediye başkanları yönetir, ilçe başkanları değil. İktidar partisi ilçe başkanlarına not iletelim, il başkanı Sayın Çopuroğlu'nu örnek alsınlar. Kaybeden her zaman her şartta ilçe başkanları olur. İlçe başkanı istifa ederse kimse önemsemez ama belediye başkanı istifa ederse... İlçe başkanı demişken AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan'ı mutlaka tanıyın deriz. Çalışkan, kibirsiz, mütevazı, saygılı bize göre her anlamda örnek.

Mehmet Özhaseki gibi duayen bir ismin bulunduğu yerde ilçe başkanı-belediye başkanı çekişmesi elbette olmaz, yeter ki duysun.

Ağustos ayı çok sıcak geçecek, koltuklara yapışmayınız. Bakınız örnek şahsiyet Mehmet Özhaseki Melikgazi Belediye Başkanı seçildiğinde, bakan koltuğuna otururken de hep aynı şeyleri söyledi: “Bu koltuklar geçici, Allah görevi hayırlısı ile yapmayı nasip etsin.” İşte örnek alınacak insan ve söylemi. Ne dersiniz...