VELİ ALTINKAYA


AK PARTİ’DEN GÖRSEL ATAK

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, partisinin kuruluşunun 19. yılı nedeniyle il binasında bir basın toplantısı düzenledi.


AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, partisinin kuruluşunun 19. yılı nedeniyle il binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı pandemi nedeniyle kısa tutuldu. Başkan Çopuroğlu toplantı sonrasında ‘arzu eden’ meslektaşlarımızı ‘kahve içmeye’ davet etti. Kahveye niyetlenen meslektaşlarımızın nasibinde öğle yemeği de varmış. Tam teşekkür edip ayrılacakken Teşkilat Başkanı Abdulkerim Yalçın “Abi size 6. katı gezdirebilir miyim” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı parti binasının 6. katını adeta bir stüdyoya dönüştürmüş. Prompterden, kameralara, bilgisayar sisteminden modern dekora ve dijital ekrana kadar ne ararsanız var.

Başkan Çopuroğlu, dijital bir merkez ve stüdyoya dönüştürdüğü katı gezmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan odaklı hazırlanan 20 ve 30 saniyelik iki çalışmayı bize gösterdi. Hatta bu çalışmalardan birinin sosyal medyada bir milyondan fazla takip edildiğini ifade etti.

Demem o ki, ey diğer siyasi partiler, AK Parti bana göre iki, onlara yani Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadesine göre yaklaşık 3 yıl sonra yapılacak seçimden önce adeta bir dijital merkez kurmuş.

Benim ‘huylandığım’ sosyal medyanın toplum üzerindeki etkisi her geçen gün daha da artıyor. AK Parti’nin en büyük sıkıntılarından biri ‘gençlere yaptıklarını anlatamamaktı’. Öyle anlaşılıyor ki, AK Parti Kayseri Teşkilatı hazırlayacakları kısa görüntülerle şimdiden seçime hazırlanıyor...

Bu arada yeni kurulan bu merkezde görevli genç kardeşlerimizin milletvekilleri dahil tüm siyasi çalışmaları montajlayarak en kısa sürede basına ulaştırmak gibi bir fonksiyon üstleneceğini belirtmek isterim...

AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘Dijital Merkezi’ni gezen meslektaşlarımızın bir bölümü, ‘Anlaşıldı, AK Parti işimizi elimizden alacak’ esprisi yapmaktan da geri durmadılar.

 

TOK: KAYSERİ ÖRNEK OLACAK

MHP ilçe kongreleri bugün başlıyor. Hafta başında Milletvekilleri İsmail Özdemir, Baki Ersoy ve 16 ilçe başkanı ile ‘Birlik Görüntüsü’ veren İl Başkanı Serkan Tok şöyle bir değerlendirme yapmıştı:

"Kayseri'de bulunan 16 ilçe teşkilatının kongresini Allah'ın izniyle haftasonu gerçekleştireceğiz. Kıymetli büyüğümüz genel başkanımızın 14 Mart 2021'de yapacağı büyük kongrede Kayseri Teşkilatı olarak yanında yerimizi alacağız. O nedenle cumartesi ve pazar günleri 8’er kongre olmak üzere Covid-19 tedbirlerine uygun bir şekilde genel merkezimizin talimatları doğrultusunda teşkilatımızla kucaklaşacağız. Cumartesi Melikgazi, Pınarbaşı, Bünyan, Sarız, Sarıoğlan, Akkışla, Özvatan ve Hacılar; pazar günü de Kocasinan, Talas, Yahyalı, İncesu, Felahiye, Tomarza, Yeşilhisar ve Develi teşkilatlarımız kongreleri gerçekleştirilecek. Genel başkanımızın talimatı da kongrelerimizin birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşmesidir. Kongreler tek adayla gerçekleştirilecektir. Kongreler Cumhur İttifakı’nın kurallarına ve ruhuna uygun şekilde gerçekleştirilecek. Covid-19 salgını nedeniyle girişlerde ateş ölçülüp maske dağıtılacak ve fiziki kurallara dikkat edilecek. İnsanlarımızın zarar görmemesi için sadece kongrelerin delegelerle gerçekleşmesi amacı güdülüyor...”

Bu satırları yazmadan önce MHP İl Başkanı Serkan Tok ile kısa bir telefon görüşmesi yaptım.Tok, 16 ilçede yapacakları kongreler ile Kayseri’nin yine Türkiye’ye örnek olacağını söylüyor.

MHP il kongreleri ile ilgili henüz bir takvim açıklanmadı. Ekim sonu, kasım gibi yapılması beklenen il kongresine mevcut başkan Serkan Tok tek aday olarak katılacak.

 

İYİ PARTİ DÜVENÖNÜ’NE TAŞINMIŞ

İYİ Parti İl Başkanlığı, kuruluşundan itibaren eski adliye binasının arkasında faaliyet gösteriyordu. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve SP’nin birbirlerine masafesi neredeyse 200-300 metre gibiydi.

İYİ Parti 2. il kongresini ciddi bir oy farkı ile kazanan Sebati Ataman’a “Başkanım, uygun olduğunuzda hayırlı olsun deyip bir çayınızı içmek isterim” dedim.

Sebati Bey, “Başkanım, memnun oluruz. Ancak bize biraz izin verin. Parti il binamızı Düvenönü’ne taşıyoruz” dedi.

MHP ve CHP’nin kullandığı binalar kendi mülkü. Diğerleri kira. SP’nin ki de ‘mülk’ gibi. Keşke siyasi partilerimizin il binaları kendi mülkleri olsa da kira vs. masraflardan uzak daha rahat siyaset yapabilseler.

İYİ Parti, Düvenönü’nde Yeniden Refah Partisi’ne yakın bir yere taşınmış. Eski olmakla birlikte 5 katlı bu binayı il ve iki merkez ilçe teşkilatı birlikte kullanacakmış.

Hayırlı olsun. İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman ve ekibine başarılar diliyorum.

 

KULİS BULVARI

GÜZEL BİR CAMİİ OLMUŞ

Sahabiye Kentsel Dönüşümü esnasında mahallenin aynı adla anılan camisi de yıkılmıştı. Yıkılan caminin yerine işadamı Recep Mamur tarafından bir cami yapıldı. ‘Sahabiye Recep Mamur Camii’ nin açılışı dün gerçekleşti. Kur’an Kursu da bulunan cami çok güzel olmuş. Yaklaşık bin kişilik camii minberi, mihrabı, iç süslemeleri, taş işçiliği ile görenleri hayran bırakıyor. Caminin yapımına vesile olan Kayserispor eski Başkanı ve işadamı Recep Mamur’un hayrını Rabbim kabul etsin. Kayseri’de camilerin neredeyse tamamı, okul ve sağlık ocaklarının da kahır ekseriyeti hep hayırseverlerin eseri. Bu şehir ‘Malın kadar değil, hayrın kadar konuş’ anlayışına sahip bir gelenekten geliyor. Bu arada Sahabiye Kentsel Dönüşümü’nde de üçüncü etapla ilgili imar süreçleri tamamlanmış. Kentsel dönüşümün tamamlanması ile yüksek katın dışında çevre düzenlemesinin vs. güzel olacağına inanıyorum.

 

Mış… Miş… Muş…

00- Düğünlere saat sınırlaması getiren İl Hıfzıssıhha Kurulu, törenleri ertelemeyi gündemine almış.

00- Hava İkmal Millet Bahçesi’nin adı ‘Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ olacakmış.

00- Ulaştırma Bakanlığı Belsin, Otogar, Şehir Hastanesi, NNYÜ ve Mobilyakent arası raylı sistem hattını ihale etmiş.

00-Daha önce kooperatif başkanlığı da yapan ve milyonlarca lirası olan ‘Tıpçı bir Prof’umuz’ Yıldırım Beyazıt’ta arsa toplamaya da başlamış.

00- Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 19. kuruluş yılında Kayserili şair Hacı Kısır’ın şiirini okumuş.

00-AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu, Büyükşehir’in villa ihalesine Ankara’dan müfettiş gelmesini istemiş.

00- Genel müdürlüğü döneminde Ankara’daki bir büro üzerinden iş takibi yapan zat, farklı konseptte alışkanlıklarını sürdürüyormuş.

00-MHP, bugün ve yarın 16 ilçe kongresini tamamlayacakmış.