MUSTAFA GÜRBÜZ


Alanyaspor maçı bizi zorlayacak

MUSTAFA GÜRBÜZ


 

Süper Lig’de bu hafta deplasmanda Alanyaspor’la karşılaşacak olan temsilcimizde çalışmalar başladı. Futbolcuların hafta sonunda oynanan karşılaşmayı geride bıraktıkları görülürken, teknik heyetin ise yapılan toplantı da dikkatleri biraz daha final maçları olayına çektiği ifade edildi. Ligde kalan haftalar final haftaları. Bu haftalarda alınacak puan veya puanların kıymetini elbette bilmek gerekiyor. Ancak rakiplerin puanlar kazandığı hafta da, bizim sadece bir puan almamız ilerisi için bize sorunlar oluşturacaktır. Ligin alt tarafında bulunan takımların canla başla mücadele içinde olmaları elbette normal bir durum. Hatırlarsanız bundan birkaç sezon öncesinde bizde aynı duygular içinde olmuş ve şimdi söylediğimiz gibi her hafta final diyerek neler yaşamıştık neler? 

Ligin alt tarafında bulunup da, düşme hattında puanı bize en yakın rakiplerimizin bile iki galibiyetle yanımıza geleceğini düşündüğüm de, telaşım bir kat daha artıyor. Her ne kadar yönetim bu konuda ‘bir sorun yok’ dese de, yine de yılların verdiği bir birikim olarak o heyecanı yaşıyorum.

Bu hafta deplasmanda bize ters bir takımla yani Alanyaspor’la oynayacağız. Rakip karşısında son yıllarda pek şansımızın tuttuğunu söyleyemem. Aldığımız sonuçlarda da farklı skorlar olduğu için bu maçta çok dikkat etmeliyiz. Rakibin sahasında oynayacağımız bu maçta alacağımız bir galibiyet, bizim açımızdan 6 puanlık bir maç olacaktır. Rakiple aramızın açılması ve alt sıralardan kurtulmak adına bu galibiyet önemli. Ligi 42-43 puanla tamamlayan takımların bir sorun yaşamayacaklarını düşündüğüm için bizim bir an önce bu puan seviyesine ulaşmamızgerekiyor vesselam…