MUSTAFA GÜRBÜZ


AMATÖRLER İÇİN BEKLENEN ADIM!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde mücadele eden amatör futbol takımları için uzun zamandır bir arayış vardı. Özellikle mahalle arasında kulüp kurarak, ligler oluşturan ve bu liglerde de mücadele eden kulüp yöneticileri, yalnız kalmaktan şikayet ederek ilimiz yöneticilerinden kendilerine el uzatmalarını istemişlerdi. Bu haykırışların neredeyse 4 veya 5 yıl öncelerde ekranlarda da yer bulmasından sonra bazı farklı adımlar atılsa da, bir türlü beklenen o adım atılamamıştı.
İşte beklenen adım derken hafta sonunda Argıncık´ta önemli bir gelişme yaşandı. Amatörlerin hemen hemen her zaman dert yandıkları, kulüp binası ve çalışmalarını yapacakları bir antrenman sahası için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Argıncık Sahaları´nın yanına bir de kulüp binaları ve çalışmalarını yapacakları bazı yapıları oluşturalım diye temel attı. Bu temelden sonra amatörler derin bir nefes aldılar.
Kıyıda bucakta kalmış, malzemeleri ortalıklarda bir harap olan kulüp yöneticileri, bu adımla birlikte kullanışlı bir yapıya da kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşamaya başladılar. Bundan sonrasında çalışmalarının daha başarılı olacağını belirtenlerin sayısı da bir hayli arttı.
Bu adımın yanı sıra Amatör Camia´nın yetkilileri teşekkürle birlikte bazı eklemeler de yapmayı ihmal etmediler. ?Şimdi sıra diğer yerlerde´ dediler. Yani sadece Argıncık ve etrafındaki mahallelerde bulunan kulüpler değil, bu sıkıntıyı yaşayan ilimizin hemen her köşesinde bulunan diğer kulüpler de aynı sıkıntı ile cebelleşiyorlar. Bu nedenle bir Erkilet birde Melikgazi tarafında derken ilerleyen zamanlarda İldem ile Belsin tarafları da kulüp binası konusunda Başkan Çelik´in kapısını çalabilirler. Ha bu arada unutmadan belirtelim ilimizde sadece futbol yoktur. Diğer branşlarda da binlerce genç bulunmaktadır. Gerek malzeme dağıtımında, gerekse de bina yapımlarında Çelik Başkan, bunları da görelim ?