MUSTAFA GÜRBÜZ


AMATÖRLER İÇİN YAPILAN TOPLANTI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimiz amatör futbol camiasının büyük bir bölümü önceki akşam yemekli bir toplantıda bir araya geldiler. Bu birlikteliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başta olmak üzere Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da katıldı. Yemekte ilimiz spor camiasından birçok isim vardı. Aynı toplantı taban birliklerinin de katılmasıyla bir hayli anlamlı oldu. Yemek öncesinde spor alanında yapılan çalışmalardan siyasete kadar birçok konudan bahsedildi.

Toplantının ana gündemine bakacak olursak, öne çıkanlar amatörler için belediyelerin kaynaklarından destek ve stat ve spor salonu benzeri tesisleşme beklentisiydi. Bu konuda kürsüye çıkan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı önce belediye başkanlarına teşekkür etti, ardından da ?Her belediyenin kendi kulübü olabilir ama destek konusunda, her belediye ilçesindeki diğer amatörlere de bu paydan destek vermelidir? dedi. Bu söylemin hemen ardından Argıncık´ta yapılan tesislerin tüm amatör kulüpleri buraya empoze ettiğini ve yoğunluğun aşılması için Melikgazi bölgesinde de bir tesisin yapılarak bu yoğunluğun giderilmesini istedi. Bu sözleri söylerken de Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´a ?Başkanım siz bizim Atom Karıncamızsınız, siz bunların üstesinden gelirsiniz? diyerek de ince göndermelerde bulundu.

Daha sonra kürsüye çıkan Mustafa Çelik ise spora yapılan yatırımlar ve amatörlerin her zaman yanlarında olacaklarından bahsetti. Konuşmasının son bölümü ise Soykarcı´nın göndermesine cevap niteliği taşır bir durumdaydı. ?Biz her zaman bir ve beraberiz? diyerek yapılacak bir çalışmada el birliği ile Melikgazi bölgesindeki işin üstesinden gelebileceklerinin sinyalini verdi.

Kısacası amatörler için yapılan sezon açılışında camianın isteklerinin ne olduğu yerel yönetimlerin başında bulunduğu isimlere bizzat söylenmiş oldu. Umarım tesisleşmeler konusunda çalışmalar hız kazanır ve gençlere yapılan bu yatırımlar kısa zamanda sonucunu verir. Ne diyelim karşılıklı yapılan bir oturum ve isteklere verilen cevaplar niteliğinde oldu bu toplantı. Bizler ise bu durumu izleyen ve şahit olan kısımdık?