MUSTAFA GÜRBÜZ


AMATÖRSPOR´A ?BÜYÜKŞEHİR´ DESTEĞİ!


İlimizde amatör sporla iştigal olan onca kulüp var. Bu kulüplerin yaptıkları çalışmalara baktığımızda kimileri futbolla (bu oran kulüpler bazında yüzde 70 civarında) kimileri ise birden fazla branşla ilgileniyor ve sporcu yetiştirmeye gayret ediyor. Amatör kulüplerin başında yer alan yöneticiler ise sadece gençliğe hizmet adı altında bu çalışmalarda yer alıyorlar. Kulüplerin bu denli çalışmalar yapmasına karşın elde edilen ise başarılı sporcu yetiştirmek ve onların katıldıkları yarışmalarda ilimizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamak. Amatör dalda yer alan sporlar derken ferdi sporlar konusunda da ilimiz gayet iyi yerlerde.
İlimizden çıkan şampiyon sporcu sayısı hiç de azımsanmayacak sayıdadır. Bakınız bu sporcular sadece federasyonların verdiği destekle ayakta durmaya çalışıyorlar. Eksikleri oluyorsa da yöneticiler kendi imkanlarını devreye sokuyorlar. İşte böyle bir durumdaki amatör spor için Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen malzeme dağıtım işini yaparak yine gençlere ve kulüplere destek olmaya çalışıyor. Malzeme dağıtımı için ASKF yöneticilerinin belirlediği isimler ve kulüpler bu sezon yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yardımlardan destek alacaklar.
Yalnız bu sezon bir fark olacak. Büyükşehir cephesinden kulağıma gelen duyumlara göre yılda sadece bir kez yapılan malzeme dağıtımı için Başkan Mustafa Çelik değişim sinyali vermiş. Yapılacak olan yaklaşık 300 Bin TL civarındaki malzemeye ek olarak 5-6 ay sonrasında ikinci bir yardım çalışması hazırlıkları için çalışın denilmiş. Başkan Çelik başarılı sporculara gereken desteğin daha fazla verilmesini istemiş ve alt birimlerde yer alan çalışanlarına da bu konularda bir çalışma talimatı vermiş ki, umarım böyle bir durum vardır ve gerçekten bir formaya bile ihtiyacı olan bu kulüplerin elinden Büyükşehir daha fazla tutar?