MUSTAFA GÜRBÜZ


BAHTI KARA ERCİYESSPOR!


Daha çok değil 2 yıl öncesine baktığımızda Süper Lig´de ilimizi temsil eden bir takımdı K.Erciyesspor! Yaşadığı süreç ve alınan sonuçlar derken bu sezon 2.Lig´de mücadele etmeye başlayacak. Hem de ne başlama yapacak. Yönetimi belli olmayan ve mevcuttaki yönetim de olağanüstü genel kurul kararı almış bir durumda. Yani anlayacağınız kara bahtından asla taviz vermeyen bir K.Erciyesspor var karşımızda. Bu memlekette kimse yok mu, Erciyesspor´u bu halden kurtaracak? Ya da iş dünyasından kimse yok mu ki bu takımın elinden tutup da yine eski günlerine döndürecek.
Baktığımda bazı kuruluşlar liglere takım çıkartmak için ellerinden geleni yapıyorlar. O kadar çok harcama içinde yer alıyorlar ki belki de bugün kabul edilen Erciyesspor bütçesinin 3 veya 4 katı harcama yapabiliyorlar. Ama Kayseri Erciyesspor konusuna bakınca kimsenin kılı kıpırdamıyor. Gıyabında seçilen Ziya Eren, tesislerde toplantı düzenleyerek bizzat istifanın bir çıkış yolu olmadığını bu takımı düşündüğü için olağanüstü genel kurul kararı alarak gelmek isteyenlerin yollarını açacaklarını ve o zamana kadar da eldeki imkanlarla bu takımın lige başlangıç yapması için hazırlıkların içinde olacaklarını söyledi. Ne söyleyebilirim ki Ziya Eren´e?
Yaklaşık 6 yıldır elinden geldiğince harcama yaptı. Süper Lig´de 10 yılı bulunan bir Kayserispor´dan daha az bir borçlanma yaparak bu takımı üst liglerde tutmaya çalıştı. Eline sağlık demekten başka bir söz bulamıyorum. Ha yönettiği zaman içinde eğrisi doğrusu olmadı dersem yalan olur. Her doğrusu olduğunu söylediğim gibi yanlışları yani eğrileri de oldu. Ama yine de takım için mücadele etti. Artık söz yerel yöneticilerime kalıyor. Yani Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç´a! Başkan kendi evinde yapılan kongreye katılmadı ama iş başa düştü. Bundan sonrası için artık yapılacaklar yapılmalı ve bu takım biran önce sahibini bulmalıdırlar?