MUSTAFA GÜRBÜZ


BAKAN VE BAŞKAN MÜDAHALE ETMELİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda ilimizi başarıyla temsil eden AGÜ Spor, bu sezon büyük sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Her ne kadar habersel olarak veya köşemizde sizlere bilgiler aktarmaya çalışsak da, ne yazık ki çözüm konusunda geç kalınmak üzere. AGÜ Spor bu sezon yaşadığı parasal sıkıntıları hala aşabilmiş değil. Bu durumu da başta yönetim olmak üzere, diğer kurumlardan kimler düzeltecek diye düşündüğümüzde, sadece Bakan Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik akla geliyor. Çünkü yöneticiler bu zamana kadar herhangi bir parmak hareketi yapmadılar, bundan sonra da onlardan herhangi bir hareket beklemek sanırım yanlış olacaktır.

Sezon başında borcu olduğu için transfer dahi yapamayacak durumda olan AGÜ Spor´da, ne yazık ki hala iddiadan gelecek olan paralar da kullanılamıyor. Bakıldığında küçük miktar borçlar nedeniyle buralardan gelecek olan gelirlere, temlik konulmuş durumda. İş böyle olunca da kadrodaki oyuncuların da paraları zamanında ödenemiyor. Zamanında ödenmemesi bir kenara, hala borçlu olunan oyuncular da kendi özverileriyle sahada mücadele ediyorlar.

AGÜ Spor´da borç ve parasızlık, ?ne yapılabilir?´ sorusunu akıllara getiriyor. Büyükşehir Belediyesi´nden her yıl alınan ödenek de, hala alınamadığı için ?AGÜ Spor da mı kaderiyle baş başa kalacak acaba?´ dedirtmeye başladı. Korkarım yakın bir zamanda mali kaynak bulunamazsa, AGÜ Spor defteri de ilimizde kapanacaktır. Bu işin vebalini ise kimse çekmek istemez. Buradan bir kez daha Bakan Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e seslenmek isterim. Gelin, AGÜ Spor´da değişim yapalım ve bu kulübü Kayserispor bünyesine dahil edelim. Eğer ki ?Yeni yılda çözüm buluruz´ diye bekleniyorsa hata yapılır. Birçok kişinin veya oyuncunun bu takımdan ayrılmasına neden olunur. Büyük bir kaos yaşamakla burun buruna olan bu takımı, kaderine teslim edersek son yıllarda üzerimize yapışan bir durumu doğrular olacağız. Yani spor kulüplerini kapatan bir şehir olmaya devam edeceğiz, tıpki Kayseri Elektrikspor, Kayseri Erciyesspor  gibi...