VELİ ALTINKAYA


BAKAN’IN YARDIMCISI

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


Osman Coşkun ERÜ Mühendislik Fakültesi’nde uzun süre öğretim üyeliği yaptı. Bu görevini sürdürürken KCETAŞ’te de danışmanlık görevinde bulundu... 2007 seçimlerinde Yozgat’tan aday oldu, listenin 6. sırasında olmasına rağmen nasibinde vekillik varmış, seçildi.

Son genel seçimde de yeniden aday oldu, nasip değilmiş listede yer almadı... Osman Coşkun, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın birçok açıdan yakinen tanıdığı bir isim. Kulislerde Yıldız’ın yardımcılığı için eski vekil Osman Coşkun’u Başbakan’a gönderdiği söylentileri dolaşıyor... Bir ara da MÜSİAD eski başkanı ve yine eski milletvekili Ali Bayramoğlu’nun Yıldız’ın yardımcılığına getirileceği söylentileri duyulmuştu. Yıldız’ın yardımcılığına kim getirilir bilemem; ama bu iki isimden biri getirilecekse Osman Coşkun’un gelmesini arzu ederim.

Bakan Yıldız elbette gerektiği zaman Kayseri’nin bakanlığı veya diğer kurumlarla ilgili sorunlarına müdahil oluyor; ama ilimizi çok iyi bilen bir yardımcısının olması bu sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır. Bunun için Coşkun’un olmasını isterim.

Kaldı ki sadece bu sahada değil mühendis kökenli olan Coşkun enerjiye yabancı bir isim de değil. Yozgat’tan vekil olmasına karşın, Kayseri’de daha çok bulunmuş ve insanlarla sıcak ilişkiler kurmuş biri. Bayramoğlu atanacağına bir hemşehrimizin bakan yardımcılığına gelmesi daha iyi olmaz mı?..

 

ŞEKER İDDİANAMESİ

Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliğince bir yıl önce başlatılan Şeker operasyonunda muhtemel ki iddianame aşamasına gelindi.

Operasyon çerçevesinde halen 12 kişi cezaevinde tutuklu. Bu süreçte ‘şüpheli’ ya da ‘tanık’ olarak çok sayıda kişinin ifadesi de alındı. Kayseri’den sorumlu özel yetkili Savcı Cemil Tuğtekin’in yürüttüğü iki önemli soruşturma var. Bunlardan biri Horoz Kardeşler, diğeri de Şeker Fabrikası odaklı soruşturma.

İlk soruşturmada operasyon geçtiğimiz yılın haziranında gerçekleşmişti. İddianame de 11 ay sonra mahkemeye sunuldu. Şeker olayı şüphesiz daha kapsamlı ama aldığımız duyumlara göre bu soruşturmada da Savcı iddianameyi son aşamaya getirmiş. Yıl bitmeden iddianamenin mahkemeye sunulacağını zannediyorum. İnşallah bu süreç çok uzamaz.