ASIM CENGİZ GÜR


BANA KUR´AN YETER

Notlar - Asım Cengiz GÜR


Yüce Allah´a sonsuz hamd ve senalar; Sevgili Peygamber Efendimiz´e (s.a.v.) ve O´nun âl ve ashâbına salât ve selâm olsun.

Kıymetli Kardeşlerim!

İslâm, insanların çıkartmış olduğu bir ideoloji, beşeri bir din değildir. İslâm, Âdem aleyhisselamdan Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´e kadar tüm peygamberlerin tebliğ ve örneklik ettiği ilâhî bir dindir. Küçük bir topluma gelen İslâm´ın, kısa bir süre içerisinde yayılmasının, etkin bir kültür ve dünyanın hemen yarısına egemen siyasi güç olmasının sırrının, inananların ?ümmet şuuruna? erişmesine bağlı olduğu ve bu şuura erişmesine de yani bir ümmet meydana getirmesine ve bu ümmetin fertleri arasında ortak bir kültür ve yaşama biçimi oluşturmasına vesile olan şeyin de hadis-i şeriflerr, sünnet-i seniyye olduğu aşikadır. Bu sebepledir ki ?Sünnet olmazsa, ümmet olmaz!?.

?Bana Kur´an Yeter?, ?Kur´an´a Dönelim?, ?Kur´an Müslümanlığı?, ?Bırakın Kur´an Konuşsun? gibi sıkça duyduğumuz bu sözleri sarf edenlerin öncelikli amacı inananların zihinlerinde hadis-i şerifler ve sünnet-i seniyye konusunda şüphe ve tereddütler oluşturmaktır. Bu yemek asırlar boyunca pişirilip pişirilip inananların önüne konulmaktadır. Her dönem marjinal ve çaresiz kalan bu çabalar, günümüzde yerli işbirlikçilerle yine pişirilmektedir.

Daha sonraki aşamada, hadis-i şerifleri nakleden ravilere ve hadis-i şerifler, sünnet üzerinden dini açıklayan alimlere karşı bir şüphe ve güvensizlik oluşturmaktır.

Son vurulacak darbe ise, zaten bu güvenilmez insanlar (!) zinciri ile bize ulaşan bilgilerin tamamı üzerinde bir şüphe ve güvensizlik oluşturmaktır. ?Eğer bize ulaşan bilgiler güvenilmez insanlar tarafından taşınmış ise, Kur´an-ı Kerim´de onlar tarafından bu güne taşındığı için Kur´an ayetleri de güvenilmezdir ve tetkike muhtaçtır? denilecektir. 

Böylece inananların elinde, ?ümmet olmalarını sağlayan? hadis-i şerifler/sünneti seniyye kalmayacağı gibi, Yüce Rabbimizin mesajı Kur´an-ı Kerim´de kalmayacaktır. Asırlar boyunca yapılan çalışmalarda Kur´an-ı Kerim ortadan kaldırılamadığı ve değiştirilemediği için bu metodu izleyen İslâm düşmanları ve içeriden buldukları işbirlikçileri kendi nefisleri ve idealleri doğrultusunda konuşmaya, anlatmaya, açıklamaya başlayacaklar, inananlar artık, Cebrail aleyhisselam ile desteklenmiş, hataya düştüğü zaman Allah (c.c.) tarafından uyarılmış bir peygamberin açıklamalarından değil, bu beylerin açıklamalarından öğrenecekler (!) Kur´an´ı. Kur´an-ı Kerim´i tahrif edemeyenler, onun manası ile oynayarak tahrif etmiş olacaklardır.

Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuşlar:

?İyi bilin ki, bana Kur´an ile birlikte, onun bir benzeri (sünnet) de verilmiştir. Karnı tok bir şekilde koltuğuna kurulmuş olan bazı kimselerin ?Bize Kur´an yeter! Onda helâl olarak ne görmüşseniz onu helâl, neyi de haram görmüşseniz onu da haram kabul ediniz´ diyeceği zamanlar yakındır. Bilin ki, Allah Resûlü´nün haram kıldığı da Allah´ın haram kıldığı gibidir?.

Aziz Mü´minler!

Kerim Kitabımızda muhtelif âyet-i kerîmelerde şöyle buyuruluyor:

?(Ey Resulüm!) De ki: ?Allah´a ve Peygamber´e itaat edin´. Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez?.

?Ey iman edenler! Allah´a itaat edin. Peygamber´e ve sizden olan idarecilere de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz Allah´a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız onu Allah´a ve Resûl´e götürün (onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir?.

?Biz her peygamberi -Allah´ın izniyle- ancak kendisine itaat edilmesi için gönderdik?.

?Hayır (Ey Resulüm!), Rabbine andolsun ki aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın (onu) tam manasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar?.

?Kim Allah´a ve Resûl´e itaat ederse işte onlar, Allah´ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddîkler, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!?.

?Kim Resule itaat ederse, Allah´a itaat etmiş olur?.

?Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah´a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah´ı çok zikredenler için güzel bir örnektir?.

?Allah ve Resûlü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman, hiçbir mü´min erkek ve hiçbir mü´min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah´a ve Resûlüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır?.

Dikkat edin ki; Sözün en güzeli, Nizamın en kapsamlısı, Aziz, Mülk sahibi ve Her şeyi bilen Allah´ın kelamıdır. Aziz Kitabımızda şöyle buyuruluyor :

?(Ey Resulüm!) De ki: ?Eğer Allah´ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir?.