MUSTAFA GÜRBÜZ


BAŞARILI SPORCULARIMIZA VERİLEN DEĞER!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Spor gündeminde pek konuşmadığımız ama hayatımızın her anında onlarla birlikte olduğumuz bir durum var. O da başarılı sporcuların, yanı başımızda bizlerle olmasına rağmen hak ettikleri değerlerin verilmemesi. Şimdi yazımızı okumaya başlayanlar nerden çıktı bu diye düşünebilirler.

Aslında bu yazıyı uzun zamandır kaleme almak istedim. Ama bir türlü kısmet olmadı. Amatör olarak değerlendirilen fakat alınan başarıların o kadar büyük olduğu spor branşları var ki, ne desek boş. Tüm kitlelerin peşinden koştuğu milyonlar hatta milyarlar harcanan futbolda bile, ilimizi bırakın ülkemizdeki birçok takım dahi o ferdi olarak başarı yakalayan sporcuların noktalarını başarı anlamında rüyalarında dahi göremezler.

Bu denli önemli olan işlerde fert halinde başarı elde eden sporcu kardeşlerimiz ise ne yazık ki gereken değeri görmüyorlar. İlimizde yerel yönetimler bir miktar göz önünde bulunduruyor gibi olsalar da, aslında gerekeni onlar da yapmıyorlar. Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri mi, yoksa sporcunun yanında bulunanlar mı, gündemi sarsamıyor anlamıyorum.

Ama alınan başarılı sonuçlar gazetelerde, televizyonlarda çarşaf çarşaf yer alırken bile, hala bizler görmezden gelmeye devam ediyoruz. Bu konuda sadece dövüş sporları veya okçuluk değil, voleybola, basketbola, masa tenisi ve benzerine kadar yani kısacası birçok dalda başarı elde ediliyor.  İşte dünya genelinde başarı elde eden sporcularımızın göz önündeki durumları. Umarım bu durum kısa zamanda karşılık bulur. Nitekim ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızın, arkasının kesilmemesi ve daha fazla bilinçli bireylerin ortaya çıkması için başarılı sporcularımıza sahip çıkalım. İlle de birileri bizi dürtmesin?