MUSTAFA GÜRBÜZ


BAŞKAN ÇELİK, ?RECEP ABİ´DEN DUYMADAN İNANMAM´


Son günlerde spor kamuoyunda her kafadan bir ses çıkar oldu. Kimileri sosyal paylaşım sitelerinde kimileri ise yazılı ve görsel medya da ne olduğu konusunda yorumlar yapıyor. Her şey güzel de seviyenin aşağılara düşmesi işin sıkıntılı bölümü. Çünkü eleştiriyi herkes yapar ama bu sadece eleştirel boyutta kalırsa! Bakınız Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik için daha önceleri o kadar çok şey konuşuldu ki? Kayserispor´a yardım veya diğer spor branşlarına nasıl baktığı çok gündeme geldi. Spor konusunda desteğin olmayacağını söyleyenlere ise ?Olmaz spora destek şart´ dedim. Çünkü bazı kulüpler malzeme bulamazken bazıları müsabaka yapacak saha veya salon bulamıyorlar. Gördüm ki Başkan Çelik yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa kulüplere (ki çoğunlukla amatör spora) destek olmaya başladı.
Bu olayların uzun bir süre sonrasında ise (ki bu günlerde) Kayserispor olayı ortaya çıktı. Başkan Çelik´in destek olmadığı ve sıkıntı yaşandığı dile getirildi. Acaba dedim statta mı ambargo oldu veya tesisler konusunda mı sıkıntı oldu? Bunların hiçbirisi değildi. Daha sonrasında öğrendim ki mali bir destek ve bu desteğin hemen olmazsa Başkan Recep Mamur´un bir ay içinde görevini bırakacağı iddia edildi. Şimdi işin rengi daha da değişti. İyi de dedim; ?Başkan Çelik böyle bir mali destek verecekti de, neden Hilmi Derinel ve arkadaşlarının oluşturduğu yönetime destek vermedi? Hem de 25 iş adamından oluşan bir yönetim ve yaklaşık 10 milyon TL´den fazla bir desteğin karşılıksız kulübe kazandırılacağı bir yönetime?´ Anlamadım dedim ve olayların ardındaki durumları farklı kişilerden dinlemenin daha doğru olacağını düşündüm.
Dinledikten sonra birde bu işin başrolünde olan Mustafa Çelik ne diyecekti? Ona da sonunda mikrofonu tuttum ve cevabını aldım. Başkan Çelik kısa ve öz ?Burası küçük bir yer. Recep Bey´i ben tanırım. 40 yıldır, ben onu bilirim o da beni bilir. Aynı mahallede büyüdük. Aynı cadde de ticaret yaptık. Bu durumun bir takım çıkar çevrelerinin uydurması olarak görüyorum. Recep Ağabey´in ağzından duymadıkça hiçbir söylentiye inanmam. Ben Recep başkanın ağzından hiçbir şeyi duymadım? diyor. Evet, bu açıklamadan sonra sanırım gözler Recep Mamur´a dönecektir. Çünkü eğer ki ortada bir söz varsa onu da Başkan Mamur açıklayacaktır?