SAMİ DAYANGAÇ


BELEDİYE PROFESÖRÜ


 

Başlık bize ait değil, bu tabir efsane komutan, efsane bakan, milletvekilimiz Hulusi Akar'a ait. Bilindiği gibi tıp doktoru, nöroloji uzmanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç doktor titrini kullanıyor. Davet edilen tüm parti etkinliklerine katılan, konuşma yapması talep edilince asla kırmayan, tevazusu ile de örnek alınan Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar “Doktor demeyin, kendisi belediye profesörüdür” diyerek başkanı defalarca onure etti. Aynı şekilde MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a her konuşmasında övgüler dizdi. Kadirşinaslık bu olsa gerek.

Seçim çalışmalarına bakınca merkez ilçeler kadar diğer ilçe belediye başkanları Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini övüyor, kendi bütçeleri ile yıllarca yapamayacakları hizmetleri kısa sürede sunan, yerine getiren, alt yapıdan sıcak asfalta kadar, sosyal donatılardan kütüphanelere kadar pek çok eser yapan Memduh Büyükılıç'a şükranlarını sunan minnet duygusu yoğun olan konuşmalar yapıyorlar. Dikkatimizi çeken bir noktayı işaretleyelim. Madem Büyükşehir Belediye Başkanı bütçelerden kat be kat fazla hizmetler yaptı, ayırım yapmadan hizmet götürdü, neden hiçbir ilçede meydana, ana artele vs. Memduh Büyükkılıç, Mehmet Özhaseki isimleri verilmedi, verilmiyor?

Her alanda büyük yatırım ve hizmetler yapan Büyükşehir Belediyesi planlama aşaması olsun, yapılma aşaması olsun şehrimizde küçük bir gurup tarafından, sırf muhalefet olsun diye eleştirilen raylı sistem bile Mehmet Özhaseki ve Memduh Büyükkılıç tarafından atılan altın değerinde imzadır. Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bu projeye çok önem vermiş, çok çalışmış ama koalisyon hükümetinden para istememiş, sadece onay istemiş alamamıştı. AK Parti iktidarında bu onay alınmış ve şu anda mükemmel işleyen, toplu taşımın en önemli figürü de olmuştu.

Büyükşehir Belediyesi 46 kilometreye ulaşan yeni tramvay hatları ve 80 tramvay aracı ile daha konforlu, daha güvenli, daha hızlı, kentin doğusundan batısına uzanan kesintisiz ulaşım sağlıyor.

Kayseri Büyükşehir, Raylı Ulaşım Sistemi’ni Anadolu şehirleri içinde ilk defa getiren ve başarılı uygulayan belediyelerden biri oldu.

T1 İldem - Organize Sanayi, T2 Talas - Cumhuriyet Meydanı, T3 Kumsmall – İldem ve T4 Anayurt - Cumhuriyet Meydanı olmak üzere 4 farklı hatta hizmet veriyor.

5 yıl içerisinde 12 kilometre uzunluğunda yeni tramvay hattı döşenirken, 4 hattın toplam uzunluğu 46 kilometreye ulaşmış oldu.

2019’da 69 olan araç sayısı, 2024’te yeni alınan 11 araç ile 80’e ulaşırken, bu kapsamda 80 adet tramvay aracı raylı sistem ulaşım filosunda hizmet veriyor.

Raylı sistem ile 2019’da 46 milyon 663 bin 910 yolcu, 2020’de 23 milyon 544 bin 145 yolcu, 2021’de 27 milyon 318 bin 192 yolcu, 2022’de 45 milyon 285 bin 292 yolcu, 2023’te 50 milyon 634 bin 2 yolcu olmak üzere 5 yılda toplam 193 milyon yolcuya hizmet vermiş ki bu büyük bir rakam. Yeni planlanan projede hat uzunluğu 16 kilometre olacak, 4,5 kilometresi tünel olacak şekilde havalimanı bağlantılı proje, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’ne onay için sunulmuş, yapandan, yaptırandan Allah razı olsun, teşekkürler Belediye Profesörü... 

 

GÜNÜN SÖZÜ: Eskiden insanlar gördüğünü örter, görmediğini söylemezdi. Şimdi gördüğünü yayıyor, görmediğini uyduruyor…