SAMİ DAYANGAÇ


BELEDİYELER ÇALIŞIYOR

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Medya kuruluşlarına en çok haber akışı belediyelerden oluyor. Öyle ki bazı haberlere bakınca şaşırmamak elde değil. Müftülüğün, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Milli Eğitim’in, Sağlık Bakanlığı’nın işlerini sanki belediyeler üstlenmiş gibi. Yapılan açılış, temel atmalara bakınca akla bunlar geliyor. Keşke çıkarılacak bir yasa ile gerçekten belediyelere devredilse müthiş verim artar.

Zaten değerli okur, gözlemleyin bakın, eskiden imamlar camiyi temizler, ezan, sela okur, cenaze yıkar, namaz kıldırır, telkin verir, perşembesinde okurdu. Şimdi? Camilerin temizliği, onarımı, cenaze hizmetleri belediyelere geçti sanki. İmamlar ezan ve sela merkezden okunduğu için normal mümin gibi ezan okununca camiye geliyor, namaz kılıp gidiyorlar. Cami yapmak, hayırsever bulmak belediyelere kaldı. Okulların temizliği belediyelerde, sağlık ocakları açmak, açanı desteklemek, hayırsever bulmak belediyelerde. Kültür faaliyetleri belediyelerde. İyi de bu hizmetleri yerine getirmek için müdürlükler ne iş yapıyor?

Belediye başkanlarını halk seçtiği için her mecrada hesap sorup şikâyet ediyor. Bakın devlet okullarının temizliğine. Milli eğitim müdürleri gidip görse, tedbir alsalar olmaz mı? Hiç olmazsa cuma günleri okulların temizliğine para toplanır. Ama gidip okulları kim denetleyecek…

Asli görevlerini fazlasıyla yerine getiren belediyeler, geçtiğimiz haftayı da boş geçmediler. Kocasinan Belediyesi Cırgalan Mahallesi’nde bir sağlık merkezinin temelini attı. Yine Kocasinan Belediyesi Cırgalan Mahallesi’nde bir büyük caminin açılışını gerçekleştirdi. Yunus Emre Mahallesi’nde kentsel dönüşüm 2. etap tanıtım programı yapıldı.

Melikgazi Belediyesi’nin ise Altınoluk Mahallesi’nde İmam Hatip Fen Lisesi temel atma töreni gerçekleşti.

Belediyeler olmasa kamu müdürlerinin yapacağı bir şey yok. İki lavantanın önünde resim çektirmenin kimseye yararı yok.

Sözün özü şudur, belediyelerimiz asli işlerini başarıyla yerine getirirken vatandaşın ihtiyacı olan her noktada kamu müdürlerinin yerine hemen yerlerini alıp hizmette sınır tanımıyorlar. Zaten yapılan pek çok şey hem ulusal medyada yer alırken vatandaşların da beğeni ve takdirini karşılıyor. Başkanları kutluyoruz.