MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA AGÜ SPOR VE KAYSERİSPOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Avrupa Kupası finalinde kupa yine rakibin oldu. Bellona AGÜ Spor üçüncü kez oynadığı Avrupa Kupası maçı finalinin rövanşında Yakın Doğu Üniversitesi´ne yenilerek hedeflediği kupaya bu sezonda da ulaşamadı. Rakibin çok güçlü olduğunu daha önceleri söylemiş ve bu köşeden sizlerle paylaşmıştım. Yapılacak olanın; oyuncuların iyi motive edilmesi ve başarı beklenen bazı oyuncuların varını-yoğunu bu maçta ortaya koymaları ile gerçekleşebileceğini söylemiştim.

Bu söylediklerim ilk 3 periyotta takır takır işlerken maalesef son periyotta rakibin oyuncuları da ağırlıkları koydular ve maçı kazanarak kupayı müzelerine götürdüler. Ligde temsilcimize yenilen bu takımın, kupada bizi yenmesi konusunu tartışmaya hiç gerek yok. Çünkü Yakın Doğu, play-off hesabı yaptı ve bu maçı kaybederek bir anlamda ligin güçlü ekibi Fenerbahçe´nin rakibi olmaktan kaçındı. Diyorum ya, bu spor sadece saha içinde değil, aynı zamanda saha dışında da bazı stratejilerle yürütülen bir organizasyon. Ne diyelim umarım bundan sonrasında temsilcimiz daha başarılı olur ve kupayı müzesine getirir. En azından final maçlarıyla ilimizde basketbol sever sayısının da bir hayli arttığını gördüm ve sevindim.

Gelelim Kayserispor´a! Bu iş biraz daha zamanımız alacak gibi görünüyor. Liglere bir hafta ara verilse de, Gençlerbirliği ile Gaziantepspor arasında oynanan maçta alınan sonuç ilaç gibi geldi. Bu skorların alınması ve dün de Bakan Mehmet Özhaseki´nin tesislerde futbolcular ve yöneticilerle bir araya gelmesi umarım, takımda farklı bir hava oluşturur. Mali anlamda sıkıntılar için bazı iş adamlarının devrede olması da yönetimin elini güçlendirecektir?