MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA AGÜ YENİLGİSİZ DEVAM EDİYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Avrupa Kupası´nda en iddialı takım olarak yoluna devam eden ve oynadığı 5 karşılaşmanın 5´ini de kazanarak iddiasını devam ettiren Bellona AGÜ Spor, Macar temsilcisi karşısında biraz zorlansa da, son periyotta akılcı oyunu ile salondan galip ayrılmasını bildi. Özellikle uzun oyuncuların hem savunmada, hem de hücumda etkili olmaları takımın bir nevi moralini yükseltti. Gray ve Ayşegül zaman zaman rakibi dış atışlarla yokladılar. Yapılan baskı sayesinde AGÜ ilk 3 periyotta zorlanmış gibi görünse de son periyotta özelikle son saniyelerde istediğini aldı.
Bu arada takımın son saniyeye kadar faulsüz oynaması çok önemliydi. Çünkü son 15 saniye nereden baksanız, AGÜ´lü bayanların 3 faul hakkını kullanarak zamanı tüketmesine ve rakibe atış hakkı tanımamasına vesile oldu. Oyuncularımız bazen hakimiyeti kaybetmeleri maçın hakemlerini de etkisi altına aldı. Özellikle Ayşegül´ün yerdeyken kaptığı topa faul çalan hakeme tepkisi salondaki tüm seyircinin de ortak tepkisi olarak dile geldi.
Rakibin oyuncularına fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü çember dışından atılan neredeyse tüm şutların sayı olması, temsilcimizi bir hayli zorladı. Hatta bir ara takımdaki tüm oyuncuların moralinin bozulmasıyla top kayıpları da yaşandı. Rakip Rus temsilcisine 30 sayı fark atmış bir takım olsa da AGÜ bu sefer de Macar temsilcisini eli boş göndererek rövanşında galibi oldu. AGÜ´deki tüm oyuncuları ve teknik ekibi kutlar başarılarının devamını dilerim?