MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA AGÜ ZORLANDI AMA?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kadın basketbolunda ilimizi Avrupa Kupaları´nda da başarıyla temsil eden Bellona AGÜ Spor yarı final ilk maçında deplasmanda Hatay Büyükşehir Belediyespor´la karşılaştı. Maçın ilk dakikasından itibaren salondaki atmosferin etkisi görülmeye değerdi. Basketbol severlerin baskısı ve tezahüratları eşliğinde rakip takım, maç içerisinde büyük hava yakaladı. AGÜ Spor´lu oyuncular ise son saniyeye kadar baskıdan kurtulamadılar.
Maçta potaya yapılan atışlarda büyük sıkıntı yaşayan temsilcimizde bazı oyuncuların, saha içerisindeki varlıkları ise tartışılmaya değerdi. Özellikle takımda oynadığı zamanlarda rakiplerin korkulu rüyası olan Lara, bu maçta da kendisini gösteremedi. Sezon başıyla birlikte sakatlık ve bazı sorunlar yaşayan Lara´nın, eski performansını bir türlü saha da gösterememesi ise yöneticilerin canını iyice sıkmaya başladı.
Bellona AGÜ Spor´lu oyuncular salondaki baskıyı, son saniyelerde yakaladıkları başarılı atışlarla atlatmaya çalıştılar. Özellikle uzun oyunculardan Ann Waters´ın performansı geç yaşına rağmen, bu maçtaki performansı dikkatlerden kaçmadı. Yerli oyunculardan Şaziye yine attığı 3´lüklerle arkadaşlarına derin nefes aldırdı.
Kısacası Bellona AGÜ Spor ilk maçta ne kadar baskı altında olsa da, bunu atlatarak kazanmasını bildi. İlk maçta yakalanan 6 sayılık avantaj burada oynanacak olan rövanşta daha farklı olacaktır. Bellona AGÜ Spor evinde taraftarının da baskısıyla Hatay´a salonu dar edecektir?